Home » Kunnen zwemmen met drie kinderen dankzij de AQUAcarrier

Kunnen zwemmen met drie kinderen dankzij de AQUAcarrier

ByKay AQUAcarrier draagdoek voor in het zwembad

Normaal ben ik niet zo’n zwembadbezoekster, maar op vakantie hoort het er zeker bij. We waren aan het overdenken hoe en wat, tot ik ineens besefte dat het een lastige klus ging worden. Al zijn we met z’n tweeën, zwemmen met een kleuter, dreumes en baby kun je gerust een uitdaging noemen. Eigenlijk onmogelijk zonder het gevaarlijk te maken. Hoe doen andere moeders dat? “Oja! Er is een draagdoek voor in het zwembad.” riep ik enthousiast naar Benjamin.

Meteen plaatste ik een oproep in een draaggroep op Facebook, ik kon eentje van iemand overnemen en 2 dagen later werd er een zwarte AQUAcarrier van ByKay op het vakantiepark voor me bezorgd.

ByKay AQUAcarrier draagdoek voor in het zwembad

Lees ook: Een geboortedoek vinden in slechts drie stappen!

AQUACarrier ByKay | draagdoek voor in het zwembad

De AQUAcarrier is een rekbaar draagdoek waarmee je onder de douche kunt gaan, in het zwembad en naar het strand. Het geeft je dezelfde voordelen als dragen normaal biedt, je handen vrij en geborgenheid. Heel fijn als je kind nog niet gewend is aan water. Voor aan het strand is het prettig dat hij voor 98% UV werend is.

Rekbaar draagdoek

Je knoopt de draagdoek net als een rekbaar draagdoek (met de PWCC knoop). Hij is gemaakt van 100% polyester en neemt nagenoeg geen water op en is daarnaast sneldrogend. De stof is vergelijkbaar met het stof waar badpakken van worden gemaakt. Hoewel voor in het zwembad, kun je natuurlijk niet zwemmen met de AQUAcarrier. Je kunt zo ver in het water als tot het nekje van je baby.

Langer zwemmen

Over het nekje gesproken, ik vond hem eerst minder steun bieden aan het nekje dan ik gewend ben met een geweven doek. Strakker knopen scheelde veel. Sem vond het allemaal heerlijk en heeft de meeste tijd dat we in het water waren heerlijk geslapen. Dat was zeker wel een uur. Van het babyzwemmen vroeger met Mila kan ik me herinneren dat het al na 20 minuten gedaan was omdat ze het koud kreeg. Na een uur merkte ik nog niks van dit alles bij Sem. Geen blauwe lipjes, handen of voeten. Hij vond het allemaal wel best. De doek hield hem kennelijk lekker op temperatuur.

Douchen met de AQUAcarrier

Ik heb het daar niet voor gekocht en eerlijk gezegd leek het me ook niet handig, maar uit nieuwsgierigheid heb ik de AQUAcarrier van ByKay ook onder de douche uitgeprobeerd. Je zou jezelf en de baby prima kunnen wassen met de draagdoek om. Daar kan ik kort over zijn; echt niet! Ik kon niet overal bij en had geen fris gevoel nadien en ben nog eens alleen onder de douche gedoken.

Dus een laat maar voor onder douche en een dikke vette aanrader voor het strand en zwembad.

Ik heb een zwarte, maar de AQUAcarrier is ook verkrijgbaar in het fuchsia en turqouise. Mocht je dat prettiger vinden, ByKay heeft ook een ringsling waarmee je kunt zwemmen.

Let op: Niet alle zwembaden staan het gebruik van een draagdoek voor in het zwembad toe.

Lees ook: Zwemmen met hulp voor kinderen••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond