Home » Apple Twist: Een smartgame met drie hongerige rupsen

Apple Twist: Een smartgame met drie hongerige rupsen

apple twist hoofdfoto

Een appel en drie kleurrijke rupsen. Apple Twist is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen er uren zoet mee zijn. Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging?

apple twist appel en rupsen

Kleuren die kinderen aanspreken

Het eerste dat mij en mijn kinderen opvalt zijn de kleuren. SmartGames gebruikt voor al hun spelen felle, sprekende kleuren. De appel is namelijk lekker rood en de drie rupsen zijn groen, blauw en geel. Nog voordat ik uitleg wil leggen hoe het spel gaat, zijn zij er al heerlijk mee aan het spelen. De drie rupsen worden spelenderwijs langs de appel gedraaid. Maar na een kwartier besluit ik toch Apple Twist uit te leggen.

Drie hongerige rupsen en een draaiende appel

Net als alle andere smartgames heeft ook Apple Twist een boekje met opdrachten. En ook hier zijn ze ingedeeld in niveaus. In totaal zijn er 60 opdrachten die je kan vervullen, maar het is moeilijker dan je denkt, want zowel de appel als de rupsen kun je draaien. In het opdrachtenboekje staat hoe je de appel moet draaien. Aan de ene kant staan cijfers en aan de andere kant letter. Let goed op dat je de cijfers en letters goed draait. Anders gaat het niet lukken om de opdracht te voltooien!

Vier verschillende niveaus

De opdrachten beginnen met niveau starter. Daarna komen junior, expert of master. Apple Twist is voor één persoon bedoeld, maar met zijn tweeën is het ook prima te doen. Hoe fijn is het om te overleggen? Samen met mijn zoon van zeven hebben we de vier opdrachten op de eerste bladzijde zo gemaakt. “Dit is echt leuk!” is zijn reactie. Het niveau starter vindt hij erg leuk en gaat hem goed af. Voor we het weten zijn we al een uur verder. Heerlijk!

apple twist oplossing

Apple Twist is ook leuk voor volwassenen

Wanneer mijn zoon op bed ligt, wil ik de master wel eens proberen. Best pittige opdrachten, maar o zo leuk. Hou je van uitdagingen? Dan is dit echt een spel voor jou. Net zo lang proberen en puzzelen tot je hem uiteindelijk hebt. Kom je er niet uit? Dan kan je ook even spieken bij de oplossingen achterin het boek!

apple twist opdracht

Mooie aanvulling op de rest

Apple Twist past er mooi bij! Mijn kinderen vinden het een erg leuk spel en pakken hem graag wanneer ze uit school komen. Maar ook de leerlingen uit groep 8 gaan de uitdaging graag aan. Het is heel fijn om even zelf een spel te spelen en het geeft een kick als je de puzzel krijgt opgelost! Daarnaast zijn de spellen van SmartGames van goede kwaliteit. Je voelt dat het plastic tegen een stootje kan, dus ik durf ook dit spel gewoon mee te nemen naar school. Apple Twist is een aanrader voor thuis én voor in de klas!

Info

  • Leeftijd: Vanaf 5 jaar
  • Speelduur: 15- 30 minuten
  • Aantal spelers: 1
  • Adviesprijs: 14,99 en online o.a. te koop via de SmartGames Webshop en Bol.com
apple twist smartgame


••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond