Home » Appelmoes maken met twee ingrediënten

Appelmoes maken met twee ingrediënten

De vaste lezers weten het inmiddels wel; ik ben geen chefkok en ook geen echte doe het zelver. En toch probeer ik steeds wel nieuwe dingen uit. Gewoon, omdat het kan! Projecten die me makkelijk lijken en waaraan ik me niet kan branden. Oh, de ironie. Voor deze Doe het lekker zelf ging ik appelmoes maken. Het heeft me maar twee pogingen gekost. 😉

 

Appelmoes maken

Een paar weken geleden had ik een vriendin op bezoek. Gezellig bijkletsen met de kinderen om ons heen, heerlijk! Zij vertelde me dat ze appelmoes maakt met appels die net niet meer lekker zijn om uit het vuistje te eten. Nu moet je weten dat ze geweldige baksels maakt, dus ik had niet de minste intentie om ook die appelmoes te gaan maken. Voor de Rotterdammers onder ons: haar carrotcake is lekkerder dan die van Koekela! Tot ze vertelde dat het appelmoes maken met slechts twee ingrediënten was. Kijk, dan heb je mijn aandacht.

 

Gezonde bijvoeding

Met slechts een appel en water een appelmoesje maken. Op dit moment geven we Bas volop bijvoeding en dit is een lekkere aanvulling. Zoals je zelf inmiddels wel hebt bedacht is het nog gezond ook.

 

Ook lekker zelf doen?

> Appel
> Water
> Dunschiller / Schilmesje / Appelboor / Steelpan / Lepel

Bij voorkeur gebruik je Goudreinet. Ik heb Jonagold gebruikt. Je schilt de appel en verwijder het klokhuis. De appel snijd je vervolgens in hele kleine stukken. De gesneden appel zet je in een steelpan met ruim water op een zacht (!!) vuurtje. Deksel erop en laat de tijd zijn werk doen.

 

Het water kookt in, dus er boven op zitten is wel mijn advies. Dit ging de eerste keer namelijk mis bij mij. Het vuur stond ook nog eens te hoog en daardoor brandde de boel aan. De tweede keer ging perfect. Zacht vuurtje, af en toe roerde ik het om, ik vulde nog eens het water bij en na 30 minuten had ik een prakje wat ik met een lepel in een mum van tijd nog zachter stampte.

Uit 1 appel haal ik ongeveer twee porties appelmoes. Dit kun je maximaal twee dagen in de koelkast bewaren. Omdat er geen suiker in zit, is de appelmoes goed in te vriezen en kun je ook prima grotere porties maken door meer appels te gebruiken.

Ik proefde ervan en ik vind het lekker. Wij eten normaal gesproken geen appelmoes, dus Mila vond de textuur een beetje vreemd. Ik weet zeker dat als ze er nog een keer van eet dat ze het wel lekker vind. Ben je benieuwd wat Bas ervan vind? Ik ook! Vanavond mag hij ervan smullen en zal ik ook een foto delen op social media.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond