Home » Angst van een moeder

Angst van een moeder

Het luchtige artikel over speelgoed wat ik wilde schrijven hou je nog van me te goed. Door een gebeurtenis in mijn directe omgeving dringt het weer tot me door. Als je moeder wordt, krijg je te maken met nieuwe gevoelens. Gevoelens die je wel al kent, maar een nieuwe dimensie krijgen. Zoals angst bijvoorbeeld. Gewone angst wordt angst van een moeder.

Moed betekent angst voelen en toch je hart volgen

David Dewulf

Positieve test

Angst van een moeder begint vaak al vanaf het moment dat je de positieve test in je handen hebt. Een positieve test brengt meestal vooral vreugde met zich mee. Maar ergens diep van binnen begon het toen al te sluimeren, bang zijn voor een miskraam. De zwangerschap vorderde en ik kreeg vertrouwen, vertrouwen in mijn lichaam. Maar dan is daar de 20 weken echo. De nadruk wordt, terecht, op de medische kant hiervan gelegd. Ook dat zorgde bij mij bewust of onbewust voor dat ik bang was om slecht nieuws te horen.

Angst is ook maar een veilige uitweg

Loesje

Bevalling

Naarmate de tijd weer vorderde, ging ik me steeds meer afvragen hoe de bevalling zou verlopen. Nieuwsgierigheid naar de kinderen overheerste, maar ook hier weer kwam angst om de hoek kijken. Bij de eerste was het vooral de angst voor het onbekende. Toen deze bevalling eindigde in een spoedkeizersnede ging het allemaal uiteindelijk zo snel dat er geen ruimte was om bang te zijn. Voor de geboorte van de jongste was ik bang voor een herhaling van mijn eerdere bevalling. Toch ging ik met goede moed deze bevalling in. En weer was er tijdens de bevalling zelf geen angst. Hier blijkt weer uit hoe moeder natuur werkt. Als puntje bij paaltje komt, zet je je angst opzij en overheerst wilskracht.

Liefde is een bron van zorg en angst.

Ovidius

Angst van een moeder

Als moeder wil je het beste voor je kind. Ben ik wel een goede moeder? Kan ik mijn kind bieden wat het nodig heeft? Kan ik de verantwoordelijkheid dragen? Ook dit kun je angst noemen, angst om tekort te schieten als moeder. Naarmate de tijd vordert word je niet alleen steeds handiger in het verschonen van luiers, maar krijg je ook vertrouwen in jezelf en je kunnen als moeder. Ook krijg je meer en meer vertrouwen in je kind. De keren dat je je hoofd om het hoekje van het kamertje steekt of boven het wiegje hangt, zullen afnemen. De angst voor oncontroleerbare en het ongrijpbare wiegendood wordt minder.

Angst en geluk zijn tweelingzusjes.

Herman de Coninck

En nu?

Waar ik op dit moment het meest bang voor ben, is dat met ons iets gebeurt waardoor de kinderen er alleen voor komen te staan of iets met hun. Je zou denken dat mijn leven in het teken staat van angst, maar dat is gelukkig niet zo. Ik denk heus weleens na over mijn uitvaartsmuziek en andere regeldingen voor het geval dat. Ik ben mij er ook van bewust dat moeder zijn ook een hoop geluk en vreugde brengt. Het positieve van angst is dat ik van elk moment, hoe klein ook, probeer te genieten. Juist omdat ik soms bang ben het kwijt te raken.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond