Home » Dit ga ik zeker anders doen als ik mijn rijbewijs ga halen

Dit ga ik zeker anders doen als ik mijn rijbewijs ga halen

Je rijbewijs halen. Klinkt als doen we wel even. Die rijbewijs gooien we samen met de weekboodschappen zo in de boodschappenwagen. Helaasch! Er komt wel iets meer bij kijken. En gelukkig maar hoor trouwens. Anders krijg je van die De Allerslechtse Chauffeur toestanden. Moeten we niet hebben. Wat dan wel? Dat weet ik ook niet! Maar ik weet wel wat ìk niet meer of deze keer anders zou doen.

Geen rijles pakket nemen

We schrijven het jaar 2008 (als ik me niet vergis) als ik het plan opvat om voor het felbegeerde roze papiertje te gaan. Ik stap een rijschool binnen en stap even later naar buiten met: een afrijdatum en €2000,00 armer. Ik had een rijles pakket gekocht. Op dat moment kon ik niet weten dat dat zo’n slecht plan was. Mijn instructeur wel toen hij het hoorde.

Ik bepaal wanneer jij klaar bent om af te rijden.

De beste man had kennelijk niets met rijlespakketten. Ik daarna ook niet. En eigenlijk had hij wel gelijk. Ik volgde de gekochte lessen en toen mijn afrijdatum naderde bleek ik er, wat een verrassing, helemaal niet klaar voor te zijn. Ik kocht op het laatste moment wat losse lessen bij en ging op voor het examen. Het mocht niet baten. Met tranen in mijn ogen hoorde ik, in een overvolle zaal, het verdict aan van de examinator. Ik heb mezelf toen heilig voorgenomen om nooit meer een pakket te nemen.

Online auto theorie oefenen

In het bewuste en gewraakte pakket zat ook een theorie examen. Eénmaal. Ik kocht braaf een boek en ging oefenen. Geen idee of er toen al zoiets als een site bestond om dit online te doen. Ik was toen niet zo mediawijs als nu. Met het verstrijken der jaren zijn de mogelijkheden sowieso beter geworden natuurlijk. Lang verhaal kort: Ik haalde de theorie examen niet. Op zich was de nood nog niet aan de man. Voor circa €60,00 kon ik nog een keer examen doen. En die keer slaagde ik wel. Pfieuw! Het heeft me wel extra geld en wat angstzweet gekost. Dat moet een volgende keer anders. Ik zou dan zeker weten gaan voor online theorie leren. Het voordeel ten opzichte van een boek is dat het niet zo statisch is en lijkt op het echte werk. Ik heb al even gegluurd en hier kun je zo’n gratis theorie examen oefenen.

Examendatum geheimhouden

Onlangs deelde een goede collega het heugelijke nieuws dat ze geslaagd was. Mijn gedachten sloegen eventjes op hol. Was ik zoiets belangrijks vergeten? Maar nee gelukkig, ze had het niet aan iedereen verteld. En eigenlijk lijkt mij dat ook wel wat. Doordat ik bij de vorige keer een pakket nam, wist ik (en iedereen om me heen) heel lang van tevoren mijn afrijdatum. Niet alleen maakte het mij zenuwachtig, ook de goedbedoelde opmerkingen hielpen niet. Geen idee of het mij lukt hoor, maar ik denk dat ik wel ga proberen om het voor mezelf te houden. Eigenlijk ook wel heel leuk om nadien het grote nieuws te vertellen. Ook als het niet lukt trouwens. Zo ben ik ook wel weer. Maar we gaan uit van het positieve natuurlijk.

Blijven rijden

Om in die positieve flow te blijven…. stel he, stel dat hem heb, dan beloof ik mezelf bij deze plechtig om te blijven rijden. Ik ken teveel mensen die wel een rijbewijs hebben, maar nooit rijden. Ik weet niet of het een beetje gaat zoals met fietsen en niet verleren en zo. Of mensen die nooit naar grote drukke plaatsen durven te rijden, die ken ik ook. Eeuwig zonde. Vind ik dan. En ik zou zomaar ook zo iemand kunnen worden. Achter mijn grote en luide mond schuilt ook maar een klein hartje. Maar goed, first things first.

Slagen voor mijn rijbewijs

Tot voor kort heb ik het niet hebben van die rijbewijs niet gemist. We woonden net niet hartje Rotterdam. Metro, bus en tram op elke hoek. Trouwens, veel was ook gewoon aan te lopen of fietsen. We hadden geeneens een auto. En toen… toen kregen we kinderen en vertrokken uit de grote boze enorm gezellige stad. Die auto kwam er, maar ik kan er niet in rijden. Toch wel zonde niet?! Dus wat ik vooral anders moet doen volgende keer is slagen!

Foto rijbewijs via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie
  • Goede tips om je rijbewijs te halen! Hoop dat je hem inmiddels hebt gehaald zonder zorgen. Veilige kilometers!

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond