Home » Als je lippenstift maar goed zit

Als je lippenstift maar goed zit

als je lippenstift maar goed zit

Het is zo verleidelijk he. Op vrije dagen een makkelijke broek en oversized trui aan, haar in zo’n knotgeval en hooguit een likje mascara op je wimpers om nét wat wakkerder te lijken. En klaar is Kees. Wel zo makkelijk. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, en zulks. Maar al snel is dat alles wat je aan trekt als je niet naar je werk hoeft, en herkennen je kids je niet eens meer als je je wél opdoft. Niet dat je jezelf nog herkent. Daar niet van.

als je lippenstift maar goed zit

Maar goed, zo ongeveer vanaf de 8e maand van de zwangerschap heb je het zo’n beetje opgegeven om er nog wat van te maken. Tenminste, ik dan. Van tevoren deed ik nog wel mijn best om er een béétje voordelig uit te zien. Maar zo’n 28 kilo later paste ik toch niks meer, had ik zowel het figuur als het humeur van een aangespoelde, deels ontbindende walvis en vond ik het wel jofel. Ik had tenminste kleren aan, dat was al heel wat. Inmiddels is Milo alweer ruim 9 maanden, en zijn de zwangerschapskilo’s er wel weer zo’n beetje af. Op werkdagen probeer ik er nog wel bij te lopen, of in ieder geval ervoor te zorgen dat mensen niet gillend wegrennen of een exorcist bellen als ze me zien. Dat lukt best aardig.

Ma Flodder vs Doutzen Kroes

Maar op vrije dagen heb ik nog steeds de neiging om gewoon een broek aan te doen die 2 maten te groot is, want die ligt er nog he, grote trui of vest eroverheen en voila. Moeder de Gans is klaar. Maar na 9 maanden is dat natuurlijk geen porem meer he, baby is ook geen excuus meer. Ook deze moeder vindt het fijn om er een beetje gezellig bij te lopen, en niet te schrikken als ze in de spiegel kijkt. Dat de kilo’s er wel weer zo’n beetje af zijn zou je niet zeggen als je me in die hobbezakken ziet.
Doutzen Kroes zal ik nooit worden, maar Ma Flodder op een slechte dag hoef ik ook weer niet te zijn he.

Lees ook: Ik draag nog zwangerschapskleding

Als je lippenstift maar goed zit

Dus hup, schop onder mijn bevallige derriére en toch echt dagelijks wat moeite doen om een beetje florissant voor de dag te komen. Kleren aan die passen, bijvoorbeeld. En een vrolijk makeupje op. Tip van de dag, gratis en voor niks: lippenstift helpt enorm. En ik háát lippenstift. Behalve dan als hij niet af geeft op alles en iedereen. En de mijne doet dat niet 😉
En vreemd genoeg helpt het mijn humeur ook nog. Er is weinig deprimerender dan tijdens herfstige dagen als een sloddervos rond te lopen in huis.

Bovendien had ik mezelf beloofd om nóóit ZO’N moeder te zullen zijn.

Kan ik mijn man ook niet aandoen. Hij moet er naar kijken, he. Nou mag ik best één dagje per week in mijn comfi outfit bankhangen. Soort ‘cheatdag’, maar dan voor je uiterlijk. Maar de rest van de week probeer ik toch echt wat van mezelf te maken. Het zal niet altijd geslaagd zijn, hoor. En ik heb niet de illusie een glamourmom of fitmom te zijn, I wish. Maar een ‘mwah gaat op zich wel-moeder’ moet haalbaar zijn, toch?

Fijn weekend allemaal!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond