Home » Als je iets doet, dan moet je het gewoon goed doen | Vaderdag 2018

Als je iets doet, dan moet je het gewoon goed doen | Vaderdag 2018

Ja hoor, ze ging weer helemaal los! Haar volgend project was Vaderdag! We hadden het er wel een soort van over gehad, maar het maken van een cadeautje op school was toch echt het startsein.

Mama wat zullen we voor Vaderdag gaan doen?

Blue Curaçao zonder blue Curaçao

Zullen we iets maken? Uit welk boekje zullen we iets maken? Ze kon niet kiezen uit.. Cakepops of Hé Dushi. Ik heb haar maar een handje geholpen aangezien ik geen zin had om cakepops te maken. Dat leek me allemaal veel te ingewikkeld. Doe mij maar cupcakes of koekjes. Dat lukt me nog wel 😅☺… Uit het boek Hè Dushi* wist ze gelijk welke cupcake ze wilde. De blue Curaçao cupcake. Dat wilde ze al een tijdje maken maar het komt er steeds niet van. En dan doen wij er niet in wat ik niet mag hè? Blue Curaçao bedoelt ze. Dat laten we inderdaad weg hahaha… Blauwe kleurstof lijkt mij voldoende.

Toen moest er natuurlijk ook geknutseld worden. Daar had ze even moeite mee. Ik zag twee eierdozen in de papierbak. Daar wist ze wel raad mee. Toverdoos of grabbeldoos! We hadden allebei één. Jup, ik moest ook aan de slag! Al doende kreeg haar idee vorm. We maakten grabbeldozen. De doosjes moesten geverfd en versierd worden en er moesten briefjes geschreven worden voor in de dozen.

Haar briefjes: Papa ik vind je lief, keyboard, doos voor zonnebril… Later aangevuld met ‘naar de stad met Rosalie’ en ‘ijsje eten met Rosalie’.

De bedoeling is dat wat papa uit de grabbeldoos pakt, ook gekocht of gedaan moet worden. Nadat ik gezegd had dat ze het cadeautje met centjes uit haar eigen spaarpot moest kopen, hoopte ze dat hij niet de keyboard zou pakken want dat is te duur. 😂😂Terwijl we aan het knutselen waren, kreeg ze steeds meer ideeën. Ze begon met slingers maken. ‘Zullen we ook een stoel versieren mama?’ Aijajaiii…! Er komt geen eind aan haar ideeën. Super stoer van haar maar dat houdt in dat ik ook aan de bak moet. Ze is echt vastbesloten om een creabea moeder van mij te worden. Toestand!

Cadeautje er bij

Zaterdag moesten er nog meer cadeautjes gekocht worden. Ik had eerder van de week een broodtrommel en drinkbeker voorgesteld omdat ik een reclame voorbij zag komen. Deze konden namelijk bedrukt worden met hun namen. Dat leek mij wel leuk. Nou daar dacht deze dame anders over. Vond ze maar saai. Dus zijn we naar de HEMA gegaan waar ze zèlf een broodtrommel, bakjes voor fruit en salade kon uitkiezen. Cadeaupapier erbij en we waren weer klaar.

Fijne Vaderdag!

’s Avonds hebben we alvast de cupcakes gemaakt. Wel een gezondere versie om deze ’s morgens te versieren met lekkere blauwe frosting. De cadeautjes werden netjes op de piano gezet, slingers ophangen, stoel versierd, mooiste jurkjes aan… Dat laatste was net op tijd want papa was terug van het hardlopen.
Na een hele boel oohh’, aaa’s, wat mooi, dikke knuffels en kusjes kwam er ook een spontane dansvoorstelling. Even snel repeteren met haar zusjes en improviseren maar… Ja, als je iets doet dan moet je het gewoon goed doen! Dat kan zij wel!

Op haar kaartje schreef ze: Papa, ik hou van jou••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond