Home » 5 simpele tips om als drukke mama vaker aan jezelf te denken

5 simpele tips om als drukke mama vaker aan jezelf te denken

Wel goed voor jezelf zorgen hé?! We roepen het te pas en te onpas naar iedereen die ons in meer of mindere mate lief is. Maar zelf? Doen we het zelf wel? En juichen we het genoeg toe als anderen het doen? Of denk je stiekem “Gaat ze nu alweer de hort op? Wat een loeder van een moeder.”

Ik merk aan mezelf dat ik een stuk leukere moeder ben als ik beter uitgerust ben, niet teveel hooi op mijn vork neem en af en toe de boel de boel kan laten. Maar ja.. het verschil tussen weten en doen is soms groot.

Voor jezelf kiezen

En zo moeilijk hoeft het echt niet te zijn. Ik heb geen tijd telt zo niet als excuus. Sterker nog… je wint er juist ontzettend veel tijd mee. Tijd die je besteed aan leuke dingen en leuke mensen. Jezelf bijvoorbeeld. Dat is toch mooi?!

Ik heb een kort lijstje gemaakt met tips waar je nu meteen mee kan beginnen. Ik heb niet de illusie dat ik je veel nieuws ga vertellen, maar een beetje herhaling zo nu en dan kan echt geen kwaad.

1 Neem een spijbeldag

Nu jezelf niet meteen ziek melden, dat is niet wat ik bedoel. Maar plan bewust tijd voor jezelf. Ga desnoods een uurtje eerder van je werk zonder de kinderen op te halen van de opvang. Gebruik dat uurtje voor iets waar je blij van wordt. Of het nu een powernap is voor je de avondspits in gaat of een kop koffie in de zon maakt dan heel weinig uit. Waar word jij blij van? Doe dat!

2 Kies een lijfspreuk

Huh? Ja, het staat er echt! Kies een lijfspreuk. Of een quote. Een mooi zinnetje dat je raakt. Het maakt niet uit hoe je het noemt. Zelf heb ik er twee:

een zakelijke:
A dream without a plan is just a wish

en een persoonlijke:
Elke moeder is ook een vrouw

Je vraagt je misschien wel af wat dat te maken heeft met aan ‘jezelf denken’. Alles! Beide quotes helpen en motiveren mij bijvoorbeeld. Daarnaast word ik er heel blij van. Ik neem soms zelfs beslissingen op basis van deze quotes. Je gaat dus leven naar waar je in geloof of wil geloven. Als je het zo bekijkt is het iets minder vreemd toch?

3 Je mag terugkomen op een toezegging

Wie A zegt, moet B zeggen. Een man een man, een woord een woord. Er zijn zelfs spreekwoorden om je aan te herinneren dat je moet doen wat je hebt beloofd of bent begonnen. Naar mijn mening kun je altijd terugkomen op iets wat je hebt toegezegd. Zeker als je mond ja heeft gezegd terwijl je hart het daar niet mee eens is. Uit plichtsbesef kun je alsnog nakomen, maar zie ergens op terugkomen zeker ook als een optie.


Nu ik er beter over na heb gedacht, komt het toch niet zo goed uit. Sorry.

Klinkt echt zo gek nog niet hoor.

4 Op tijd naar bed

Dit is zo’n tip die ik zelf eens een keer ter harte moet gaan nemen. Aan alles merk ik dat op tijd naar bed gaan beter is voor je. Voldoende slaap heeft bij mij zelfs een positief effect op de weegschaal. En toch… het blijft een constant gevecht.

5 Juich andere moeders toe

Als laatste wil ik graag benadrukken hoe belangrijk het is om andere moeders te steunen. Juich die moeder toe die haar eigen bedrijf of aan een nieuwe cursus is begonnen ondanks haar drukke gezinsleven. Wees blij voor die moeder die samen met haar partner een paar nachtjes er tussen uit knijpt. Alles wat je geeft, komt weer terug bij jou. 

Over andere moeders gesproken… Tijd voor mama is een fijne community op Facebook waar je niet alleen je eigen vragen mag stellen, maar ook tips van mij ontvang over tijd voor jou als moeder. Tijd besparen, tijd plannen en me-time bijvoorbeeld. Kom er bij! 

Waarom zelfzorg belangrijk is

Denken aan jezelf is kiezen voor jezelf is zorgen voor jezelf is zelfzorg. Dingen doen puur omdat je er blij van wordt. Zaken laten die niets opleveren, maar wel energie kosten. Het mooie is dat niet alleen jij er een blijer mens van wordt, maar ook de mensen om je heen. Hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe beter je voor anderen kunt zorgen namelijk.

Like it? Pin it!

Uitgelichte foto van moeder die aan het relaxen is van Fabio Principe via Shutterstock.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond