Home » Alles wat je moet weten over het gebruik van maagzuurremmers

Alles wat je moet weten over het gebruik van maagzuurremmers

Heb je ooit gehoord van maagbeschermers? Zo niet, dan ben je op de juiste plaats! Laten we meer vertellen over maagzuurremmers

Heb je ooit gehoord van maagbeschermers? Zo niet, dan ben je op de juiste plaats! Laten we in alles duiken wat je moet weten over het gebruik van maagbeschermers. Of je ze nu neemt voor brandend maagzuur, zure reflux, of andere spijsverteringsproblemen, deze medicijnen zijn een geweldige manier om je maag tot rust te brengen en je weer als jezelf te voelen.

Wat is een maagbeschermer?

First things first! Wat is nu eigenlijk een maagzuurremmer? Maagzuurremmers zijn medicijnen die de hoeveelheid zuur die je lichaam produceert helpen verminderen en kunnen gebruikt worden voor allerlei spijsverteringsproblemen. Veel mensen gebruiken ze voor brandend maagzuur of zure reflux, maar ze kunnen ook nuttig zijn bij andere spijsverteringsproblemen zoals het prikkelbare darmsyndroom (IBS) of dyspepsie (indigestie).

Hoe werken ze?

Antacida werken door het neutraliseren van het zuur in je maag. Ze bevatten meestal ingrediënten als calciumcarbonaat of magnesiumhydroxide die helpen de zuurtegraad in je lichaam in evenwicht te brengen. H2-blokkers werken door histaminereceptoren in je maag te blokkeren, zodat die minder zuur produceert. PPI’s werken door enzymen te blokkeren die zuur produceren in de maag. Alle drie soorten medicijnen hebben verschillende werkingsmechanismen, maar bereiken uiteindelijk hetzelfde doel – het verminderen van de hoeveelheid zuur die in je lichaam wordt geproduceerd en het verlichten van de symptomen die samenhangen met spijsverteringsstoornissen.

Welk type is geschikt voor mij?

Bij de beslissing welk type medicatie het beste voor je is, is het belangrijk om met je arts te praten over je symptomen en welk type medicatie het meest effectief zou kunnen zijn. Afhankelijk van hoe ernstig je symptomen zijn en welke andere medicijnen je gebruikt, kan het ene type gunstiger zijn dan het andere. Let op: maagzuurremmers kunnen ervoor zorgen dat je lichaam minder magnesium en vitamine B12 opneemt, dus vitaminepillen zijn hierbij een goede aanvulling. Je arts kan je ook advies geven over mogelijke bijwerkingen of wisselwerkingen met andere medicijnen die je gebruikt – praat er dus over voordat je met nieuwe medicijnen begint!

Maagzuurremmers kunnen een effectieve manier zijn om symptomen geassocieerd met spijsverteringsstoornissen zoals brandend maagzuur en zure reflux te verlichten. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar, afhankelijk van hoe ernstig je symptomen zijn en welke andere medicijnen je eventueel gebruikt – het is dus belangrijk om met je arts te bespreken welk type voor jou geschikt is voordat je met nieuwe medicijnen begint!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond