Home » Alles wat je moet weten over eSIM 

Alles wat je moet weten over eSIM 

Met eSIM is het mogelijk om twee verschillende simkaarten te gebruiken. Normaal gesproken gebruik je een plastic simkaart, maar nu niet.

Met eSIM is het mogelijk om twee verschillende simkaarten te gebruiken. Dit vraagt om uitleg. Normaal gesproken gebruik je een plastic simkaart die je in je telefoon schuift. Deze legt verbinding met je provider en verschaft je toegang tot jouw abonnement. eSIM is een digitale simkaart die je van afstand kunt toevoegen aan jouw telefoon. Je kunt zowel een eSIM als een plastic simkaart tegelijkertijd gebruiken. Dit betekent dus ook dat je van twee telefoonnummers op één telefoon gebruik kunt maken. 

Maar waarom zou je kiezen voor eSIM? Is dit op elke telefoon mogelijk? En waar moet je nog meer rekening mee houden? In dit artikel lees je alles wat je moet weten. 

Voordelen eSIM 

De eSIM is sinds 2016 in gebruik. De digitale simkaart is de afgelopen tijd steeds populairder geworden. Naar verwachting zullen we hier uiteindelijk allemaal gebruik van maken. Maar wat levert het eigenlijk op?

  • Eenvoudig schakelen tussen werk- en privénummer. De meeste telefoons met eSIM ondersteunen ook dual sim. Dit betekent dat je twee simkaarten gebruikt. Hierdoor heb je slechts één telefoon nodig voor meerdere nummers. Hoe handig is dat?
  • Kies je voor een andere provider? Dan hoef je niet meer te wachten tot jouw nieuwe simkaart in de bus ligt. Je kunt deze namelijk direct activeren op je telefoon en meteen met je nieuwe abonnement aan de slag gaan. Wisselen van provider is nog nooit zo gemakkelijk geweest.
  • eSIM is de duurzame keuze. Er hoeven minder plastic kaartjes gemaakt te worden. Ook komt er geen transport meer aan te pas. 

Ik heb een sim only abonnement: kan ik nu overstappen naar eSIM? 

Heb je momenteel al een sim only abonnement lopen of wil je van een sim only aanbieding gebruikmaken? Maar weet je niet of je nu ook voor eSIM kunt kiezen? Geen probleem! In de meeste gevallen kun je jouw plastic simkaart eenvoudig omwisselen voor een digitale simkaart. Dit doe je door via je provider de digitale simkaart te activeren. Dit gebeurt meestal middels de app. Je doorloopt vervolgens enkele stappen waarna de activering voltooid kan worden. Dit kan op elk moment. Ook als je al tijden een plastic simkaart gebruikt. 

Is eSIM voor iedereen mogelijk? 

De eSIM is al voor veel gebruikers mogelijk, maar nog niet elke telefoon ondersteunt deze optie. Wel is het zo dat vrijwel alle nieuwe smartphones geschikt zijn voor eSIM. Door de jaren heen zullen dan ook steeds meer mensen hier gebruik van kunnen maken. 

Let op: ook nog niet elke provider biedt eSIM aan. Wanneer je hier dus gebruik van wilt maken, is het eerst belangrijk om goed onderzoek te doen. Zo weet je zeker dat dit bij de door jou gewenste provider mogelijk is. ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond