Home » Alles wat je moet weten over een goede gezinsauto

Alles wat je moet weten over een goede gezinsauto

We horen vaak de termen gezinsauto of familieauto, maar wat maakt dat een auto een goede auto is voor een gezin?

We horen vaak de termen gezinsauto of familieauto, maar wat maakt dat een auto een goede auto is voor een gezin? In deze blog vertellen we je waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een familiewagen. Van grootte tot comfort en van veiligheid tot praktisch. Lees snel door om alles te weten te komen over goede gezinsauto’s.

Waar moet de ideale gezinsauto aan voldoen?

De grootte van de auto is een belangrijke factor als je een gezinswagen zoekt. Je wilt natuurlijk dat alle passagiers comfortabel kunnen zitten, zonder dat ze elkaar in de weg zitten. Een gezin met jonge kinderen zal bovendien vaak spullen meenemen zoals kinderzitjes, buggy’s en speelgoed. Kies daarom voor een auto met voldoende beenruimte, maar ook zeker voldoende kofferbakruimte.

Naast de grootte is ook het comfort van de auto een belangrijk aspect. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zitpositie, de vering en het geluid dat de auto maakt. Niets zo vervelend als een auto waarvan je de motor continu net teveel geluid hoort maken. Belangrijk dus om altijd even een proefrit te maken, ook als je een auto nieuw aanschaft.

Veiligheid is natuurlijk ook een belangrijk punt als je een auto voor het gezin uitzoekt. Zorg ervoor dat de auto voldoet aan de laatste veiligheidsnormen en beschikt over de nodige airbags. Ook is het belangrijk dat de auto een goede wegligging heeft, zodat je ook in moeilijke weersomstandigheden veilig kunt rijden. Doe vooraf goed onderzoek op internet, zodat je weet waar je op moet letten.

Is een compacte gezinsauto handig?

Om te beginnen is deze vraag natuurlijk niet met ja of nee te beantwoorden, omdat dat echt afhankelijk is van waar je naar op zoek bent. Een compacte auto is vaak een goede keuze voor een gezinsauto als je in de stad woont. Het is namelijk een stuk makkelijker parkeren in een drukke stad met een kleinere auto. Daarnaast heeft een compacte auto vaak ook een lagere brandstofverbruik. Wat voorbeelden: een aantal fijne compacte SEAT auto’s zijn de SEAT Arona en de SEAT Ibiza.

Welke SEAT auto’s zijn fijne gezinswagens

Als je eenmaal weet waar je op moet letten, is het tijd om de juiste auto uit te zoeken. SEAT heeft verschillende modellen die geschikt zijn als gezinsauto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de SEAT Alhambra, SEAT Leon ST of SEAT Ateca. Allemaal modellen met voldoende ruimte en comfort, maar met een sportieve twist. Welke auto het beste bij je past, hangt af van je wensen en budget. Neem bijvoorbeeld de SEAT Alhambra, een ruime people carrier met zeven zitplaatsen. Deze auto is ideaal voor een gezin met veel kinderen of voor een gezin dat regelmatig met meer mensen op pad gaat.

De SEAT Leon ST is een ruime Station wagon met vijf zitplaatsen. Deze auto is perfect voor wie veel waarde hecht aan comfort en design.

De SEAT Ateca is een ruime en krachtige SUV en is daarmee perfect voor wie graag wat meer ruimte en veelzijdigheid wenst.

Maar hoe dan ook: als je op zoek bent naar een ruime, comfortabele en veilige auto voor het gezin, dan is een SEAT gezinsauto zeker een aanrader.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond