Home » Alles wat je moet weten over een bedrijfsautoverzekering

Alles wat je moet weten over een bedrijfsautoverzekering

Steeds meer bedrijven maken gebruik van bedrijfsauto’s. Hier vertellen wij je alles wat je moet weten over een bedrijfsautoverzekering.

Steeds meer bedrijven maken gebruik van bedrijfsauto’s. Doe jij dit nog niet, maar overweeg je wel om een zakelijke auto te kopen? Dan moet je niet vergeten dat je het voertuig moet verzekeren. Je mag de openbare weg namelijk niet op met een onverzekerde bedrijfsauto. Heb je al een bedrijfsauto gekocht en wil je deze verzekeren? Lees dan vooral verder. Hier vertellen wij je namelijk alles wat je moet weten over een bedrijfsautoverzekering.

Manieren om jouw bedrijfsauto te verzekeren

Ga je voor het eerst een bedrijfswagen verzekeren? Dan denk je misschien dat dit slechts op één manier kan. Dit is niet het geval, want je kunt uit verschillende dekkingen kiezen. Iedere bedrijfsauto moet minimaal verzekerd worden voor de wettelijke aansprakelijkheid. Sluit je een WA-verzekering af? Dan ben je enkel verzekerd voor schade die je met het voertuig aanricht aan anderen of spullen van anderen. Schade aan jouw bedrijfsauto valt niet binnen de dekking.

Naast WA kun je ook kiezen voor WA + Beperkt Casco. Naast schade die je aanricht aan (spullen van) anderen, wordt bepaalde schade aan jouw auto ook gedekt. Is jouw bedrijfsauto beschadigd door brand, inbraak of storm? Dan kun je een claim indienen bij de verzekeraar. Tot slot kun je jouw auto allrisk verzekeren. Naast alle zaken die we eerder al noemden, wordt ook schade door een aanrijding, botsing of vandalisme gedekt. Bij de meeste verzekeraars staat deze verzekering bekend onder de naam WA + Volledig Casco.

Aanvullende verzekering voor bedrijfsauto’s

Naast de drie standaarddekking die we hierboven omschreven, kun je ook nog een aantal aanvullende verzekeringen afsluiten voor jouw bedrijfsauto. Om de bestuurder en overige inzittenden te verzekeren, sluit je de aanvullende schadeverzekering voor inzittenden af. Letselschade, schade aan spullen in de auto, misgelopen inkomsten, smartengeld, verlies van inkomen voor levensonderhoud, medische kosten, woningaanpassing bij invaliditeit en uitvaartkosten zijn verzekerd. Verder kun jij je aanvullend verzekeren voor rechtsbijstand en pechhulp en kun je een eigen vervoerverzekering afsluiten voor gereedschappen en goederen.

Wat kost een bedrijfsautoverzekering?

Een bedrijfsautoverzekering kost geld. Je draagt namelijk iedere maand premie af. Ondanks dat je niet om zo’n verzekering heen kunt, betaal je niet bij iedere verzekeraar dezelfde premie. Maak daarom altijd een vergelijking voordat je een autoverzekering afsluit. Wie hier niet onnodig veel tijd aan wil besteden, maakt gebruik van een vergelijkingssite. Dankzij zo’n site weet je binnen de kortste keren wat je betaalt voor een bedrijfsautoverzekering.

Bedrijfsautoverzekering opzeggen

Heb je jouw bedrijfsauto verkocht? Dan moet je de verzekering opzeggen. Bij verkoop van de bedrijfsauto kun je de verzekering na overleg van het vrijwaringsbewijs per de datum van verkoop beëindigen. De contracttermijn van deze verzekering is standaard één jaar. Na het eerste jaar kun je de verzekering van jouw bedrijfsauto dagelijks opzeggen. Er geldt in dat geval een opzegtermijn van één maand.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond