Home » Alleen op vakantie; Vliebiza

Alleen op vakantie; Vliebiza

Als ouder zijnde is het soms erg fijn om weg te zijn zonder de kids. Dat vind ik tenminste wel. Ik zal nog eerlijker zijn. Ik heb het zelfs nodig! Een paar dagen personal space, alleen naar het toilet, rustig kunnen genieten van mijn eten, lekker wandelen zonder dat ik om iemand hoef te denken. Ja hoor, ik kan daar echt van genieten. Ik vind mezelf best goed gezelschap en kan mezelf prima vermaken. Sinds een paar jaar ga ik ieder jaar een paar dagen alleen weg.

Naar een Waddeneiland

Bijna had ik dit jaar overgeslagen. Niet zo slim aangezien ik echt moet opladen. Altijd maar doorgaan is voor niemand goed. In plaats van naar het buitenland (Portugal) te gaan, wilde ik graag naar een van de Waddeneilanden, Vlieland. Hier was ik niet eerder geweest. Via Groupon kwam ik een mooie aanbieding tegen bij Hotel Loods. Na wat getwijfel heb ik geboekt. Yay..! 2 nachtjes weg. Logies, ontbijt, fiets en voucher voor tapas. Van het idee al werd ik heel gelukkig. Ik ben geboren op een eiland, het idee om dicht bij zee te zijn, werkt gelijk heel ontspannend.

Lees ook: Kindvriendelijk uitje: met de boot naar Duits schiereiland Borkum

Niets moet, alles mag

Op mijn to do lijstje stond: GENIETEN, wandelen, schrijven, fotograferen, lezen, terrasjes pakken, vuurtoren beklimmen, en misschien een georganiseerde wandeling met de boswachter. Best een volle agenda voor 3 dagen. Maar dat is het mooie van alleen op pad zijn… Je kunt dan doen waar je zin in hebt, wanneer je daar zin in hebt. Niks staat vast, maar alles mag.

Op reis

Het reizen naar mijn mini-vakantiebestemming vond ik al heerlijk. De reis naar Vlieland duurt ongeveer een uur en 35 minuten. Dat is goed te doen. Ik heb de tijd genomen om door mijn e-reader te scrollen en te zoeken naar een leuk en ontspannend boek. Het werd ‘Ik zie je op heSt strand’ van Jill Mansell. Lekker leesvoer waar je niet bij na hoeft te denken en heerlijk wegleest.

Loods Hotel

Loods Hotel Vlieland ligt in het centrum, direct aan het begin, vijf minuten lopen van de boot. Het inchecken ging soepel. Ik kreeg een kamer in het Loods Logement. Dit gedeelte van het hotel is recent gerenoveerd. Wauw, wat een mooie kamer! Ruim, stijlvol ingericht, zeezicht, een fantastische badkamer en de mogelijkheid om thee te maken. Ik voelde mij gelijk thuis. Het genieten kon beginnen.

Restaurant Plezant

Nadat ik mij had opgefrist ben ik naar Restaurant Plezant gegaan om mijn voucher voor de tapas in te wisselen. Een gezellig restaurant met vriendelijk personeel. Het is gelijk ‘mijn restaurant’ geworden. Beide dagen heb ik daar ’s avonds gegeten. Gelukkig regende het later op de middag niet meer en kon ik een wandeling door het dorpje en over de dijk maken.

Voor dag en dauw

De volgende dag begon iets te vroeg. Dat had ik niet op mijn planning staan. De bovenburen hadden om vijf uur ’s ochtends ruzie. Kon ik eindelijk een keer uitslapen… niet gewekt worden door de wekker of een van de kinderen… Jammer! Gelukkig hebben ze het goed gemaakt hoorde ik later… Slapen zat er helaas niet meer in, ik pakte een kopje thee en mijn e-reader erbij. Lekker op tijd mijn dag beginnen en uiteindelijk werd het een fantastische dag met prachtig weer! Ik heb alles wat ik wilde doen gedaan, want de volgende dag zou een regenachtige dag worden.

Fietsen over het eiland

Na het ontbijt heb ik een fiets opgehaald en ben ik langs zee richting het Westen gefietst. Vervolgens langs de duinen naar de overkant van het eiland. De Waddenzee is mooi maar de woeste Noordzee heeft ook wat. Ik word daar wel blij van. Ik liep te glunderen op het strand. Om 13:00 uur wilde ik met de Vliehors Expres naar het reddingshuisje. Vertrekpunt is bij ’t Badhuys. Ik was daar op tijd en heb daar geluncht. Een gezellig restaurant op het strand.

Vliehors Expres

De tocht met de Vliehors Expres is echt een aanrader. De Vliehors Expres maakt tochten over de Vliehors, een zandvlakte van 20 vierkante kilometer aan de westkant van Vlieland. Eerst zijn wij naar het reddinghuisje gereden. Onderweg werden wij vermaakt door een accordeonist. Een oudere man die naast muziek maken ons ook leuke weetjes vertelde over het eiland. De Vliehors is door de week niet toegankelijk voor het publiek behalve de excursies met de Vliehors Expres aangezien het een oefengebied is voor de landmacht. In het weekend is het vrij toegankelijk. Wat een fantastische omgeving.

In de laatste banden van de Vliehors Expres zijn gedichten gegraveerd. Het volgende gedicht verschijnt er in het zand: “Wat de diepste indruk maakt werd door water aangeraakt. Door geen mens gestoord neemt de zee het laatste woord.”

Lees ook: 5 simpele tips om als drukke mama vaker aan jezelf te denken

Zeehonden spotten

Het reddingshuisje is niet meer in gebruik voor drenkelingen. Het is nu een juttersmuseum en een officiële trouw locatie geworden. Nadat wij een ‘rondleiding’ hebben gekregen door de reddingshuisje zijn wij naar het meest westelijke gedeelte van Vlieland gereden in de hoop om daar zeehonden te zien. Toen wij daar aankwamen lag er één zeehond te zonnen maar die had niet zoveel zin in gezelschap 😉

Fotograferen

Na mijn uitstapje ben ik naar het hotel gefietst om even te rusten en te lezen. Daarna ben ik weer aan de wandel gegaan, langs de vuurtoren en langs de dijk tot aan de jachthaven. Ik heb mooie foto’s gemaakt. Wel jammer dat ik geen macrolens voor mijn camera mee had. Volgende keer neem ik deze mee. Toch heb ik mooie foto’s kunnen maken.

Alleen op vakantie

De laatste dag zou ik de laatste boot pakken, maar door het slechte weer ben ik eerder naar huis gegaan. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de eerste dag moeite had met onthaasten, nog een nachtje was beter geweest. Maar het was goed zo. De tweede dag heb ik ontzettend genoten! Ik heb veel gedaan maar alles op mijn tempo. Niks moest maar alles mocht en dan kan in eens heel veel.

Vlieland is een mooi eiland. Ik heb genoten!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond