Home » Overzicht van alle Sinterklaasfilms in 2018 {te zien op televisie, dvd en in de bioscoop}

Overzicht van alle Sinterklaasfilms in 2018 {te zien op televisie, dvd en in de bioscoop}

Kop lekkere warme chocomelk, bakjes met pepernoten en schuimpjes, Sinterklaasmuziek op de achtergrond en één voor één cadeautjes uitpakken. Zo ziet mijn Pakjesavond er uit. In gedachten dan. Want in werkelijkheid heeft niemand dan zin in chocolademelk en word ik door mijn dochter verbeterd dat het toch echt wel kruidnoten zijn en geen pepernoten. En die cadeautjes? Die zijn binnen een paar minuten opengescheurd. En dan? Je kunt Pakjesavond of middag nog opleuken met een leuk spel of samen kijken naar een Sinterklaasfilm. Benieuwd welke Sinterklaasfilms er dit jaar uit zijn gekomen? In dit overzicht alle films uit 2018 die op dit moment in de bioscoop en op de dvd te zien zijn. De films die nu op televisie worden uitgezonden zijn natuurlijk niet nieuw, maar net zo leuk om op af te stemmen.

Sinterklaasfilms in de bioscoop

Dit jaar draaien er drie nieuwe Sinterklaasfilms in de bioscopen. Dit zijn ze:

Sinterklaas en de vlucht door de lucht

De verwende Floor vraagt aan haar steenrijke vader een zwembad vol chocolademunten. Wanneer zelfs Sinterklaas hem niet kan helpen, ontvoert hij de Sint met zijn luchtballon. In ruil voor 1 miljoen munten zal hij Sinterklaas vrijlaten. Lukt het de Pieten om de munten te maken, zodat de Sint op tijd is voor pakjesavond?

Tot en met woensdag 5 december te zien bij diverse bioscopen. Op woensdag 5 december om 15:00 is er een speciale voorstelling in Pathé Ede. Kindjes mogen voor de film hun schoen zetten, na afloop kun je gezellig blijven knutselen, zijn er twee pieten aanwezig en als je naar huis gaat mag je je gevulde schoentje weer meenemen.

Lees ook: Meer dan 20 Sinterklaas- en kerstcadeaus voor vrouwen

Party Piet Pablo de film

De stoomboot is onderweg naar Nederland en Vlaanderen met aan boord Sinterklaas, alle pieten, bergen pepernoten en niet te vergeten de duizenden cadeaus voor alle kinderen. Meisjespiet is volop bezig met het inpakken van de laatste pakjes. Love Piet en Party Piet Pablo repeteren hun nieuwe hits voor de live concerten en Sinterklaas doet zijn een middagdutje. Kortom, het lijkt erop dat alles dit jaar vlekkeloos gaat verlopen. Maar dan…!

Alleen te zien bij Kinepolis!

Sinterklaas en de verdwenen Verjaardagsmijter

Wanneer Sinterklaas een verjaardagsmijter van de pieten ontvangt, wil hij deze tentoonstellen in het museum. Op deze manier kunnen alle mensen, nog voordat Sinterklaas in het land is, deze bezichtigen. De drie boeven Barones, Henkie en Freigdenhill krijgen hier lucht van en bedenken een plan om de mijter te stelen. Maar het plan gaat verder, want ook ontvoeren zij Sinterklaas! Ze laten hem alleen vrij als er een groot geldbedrag betaald wordt. De pieten schakelen commissaris Hendriksen van de politie in om hulp te krijgen om deze zaak op te lossen. Samen bedenken ze een plan om Sinterklaas en de mijter terug te krijgen. Maar gaat hen dit lukken? Gaat pakjesavond wel door? In de mijter zitten namelijk magische krachten verborgen en zonder de mijter loopt het hele Sinterklaasfeest in de soep.

Alleen bij Kinepolis Groningen, Den Bosch en Utrecht op zondag 2 december 2018.

Nieuwe Sinterklaasfilms op dvd

Naast films op het witte doek, zijn er in 2018 ook 3 nieuwe Sinterklaasfilms op dvd uitgebracht.

•Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer*

•Het Paard Van Sinterklaas boxset*

•Sinterklaas en de verdwenen Verjaardagsmijter*

Sinterklaasfilms op televisie

Het weekend voor Pakjesavond grijpen veel gezinnen aan om Sinterklaas te vieren. Fijn dat er juist dan een aantal Sinterklaasfilms op televisie worden uitgezonden.

Het paard van Sinterklaas
1 december 2018 | 13:00 tot 14:30 | NPO 3

Ramon en het paard van Sinterklaas (AL)
1 december 2018 | 14:00 – 15:45  | Eén (Belgie)

Waar is het paard van Sinterklaas?
2 december 2018 | 13:00 tot 14:20 | NPO 3

Bennie Stout
2 december 2018 | 09:20 – 10:50 | NPO 3

Lees ook: Bellen met en schrijven naar Sinterklaas

Videoland

Een tijd terug waren moeders nog in rep en roer. Sinterklaas was in het land, maar op Netflix geen spoor van Sinterklaasfilms. Heel bijzonder. Het leven ging echter door en je hoorde er eigenlijk niemand meer over. Er zijn namelijk gelukkig genoeg alternatieven. Op Videoland bijvoorbeeld.

•Sint en co Het verdwenen boek (AL)

•De Club van Sinterklaas en de Pietenschool (AL)

•Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer

Waar is het paard van Sinterklaas?

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond