Home » Strijd achter de laptop: Aanschaf van een winterjas

Strijd achter de laptop: Aanschaf van een winterjas

Kleine meisjes worden groot…Kleine jongens trouwens ook. Nu het weer echt herfstig wordt en kouder, kunnen we er niet meer omheen. De winterjassen moeten achter het schut vandaan, en de truien kunnen weer op de plank. Zoals elk jaar nieuwe seizoenen hun intrede doen, begint hier de pas-ronde weer. Wat past nog wel en wat kan weg? Ik verbaas me op zulke momenten er steeds weer over hoe enorm ze groeien. Op de een of andere manier heb ik dat pas echt door als van die ene trui de mouwen ineens veel te kort zijn, of als ze een blote rug hebben op de fiets.

Moeder vs Dochter

Isabel heeft een nieuwe winterjas nodig. Nu ze 9 jaar wordt, moet dat natuurlijk wel een jas in de categorie van “grote meiden” zijn. Het is niet dat ik daar niet in mee wil gaan, of haar niet begrijp, alleen heeft haar moeder helaas ook oog voor andere, wat praktische zaken. Zoals die blote rug op de fiets dus. Madam kan dan wel een kort jasje willen, als je elke dag op de fiets naar school gaat is dat misschien toch een beetje koud. Dus dan kom ik weer met mijn argumenten, waar zij tegenin gaat. Ik hoor het haar zo al zeggen “jij vind nooit mooi wat ik mooi vind!”. Op zich heeft ze daar nog een punt in ook. Laatst waren we samen gaan winkelen en bleek weer dat we qua smaak enorm verschillend zijn. En dat begint dus al op deze leeftijd. Ik houd mijn hart vast voor over vijf jaar. Laat ik daar nu nog maar niet aan denken.

Wat is er hip?

Terugkomend op die jassen. Online ga ik alvast wat inspiratie opdoen, en wat zie ik leuke trends! Moet daarbij wel eerlijk zijn; Voor meisjes is het toch echt leuker shoppen als voor jongens. Veel meer keuzemogelijkheden. Echt prachtige jassen, van die fluffy, zachte, aaibare jassen. Deze zie je nu steeds meer.  Ze ogen lekker warm en zijn zo mooi dat ik ze zelfs wel wil hebben. Overigens zou Isabel dat wel weer heel leuk vinden; allebei dezelfde jas. Manlief ziet ons al aankomen. Allebei in een fluffy panterprint jas. Het merk Quapi heeft een hele leuke, maar ook andere merken zullen deze in hun najaarscollectie hebben.

Mooi-weer-herfst-jas-maar-onpraktisch

Die fluffy jas, dat wordt hem helaas niet. Ik gun het haar van harte, het is niet dat het haar niet staat, maar ik vind het zonde. Ze groeit zo hard. Bovendien kan deze jas niet heel de winter gedragen worden. Ik leg het aan mijn dochter uit als een incidentele-mooi-weer-herfst-jas. En ja, het was hele lange tijd mooi weer, maar ook dat houd op. Dus stuur ik richting een ander soort jas.

Eisenpakket

Zoals eerder aangestipt moet ze op de fiets. De jas moet dus lang genoeg zijn, ook de mouwen (altijd even die armen recht naar voren om te kijken of ze lang genoeg zijn) is een dingetje. Ik wil niet enkel knopen, daar waait de wind tussendoor. Dus rits met eventueel (sier)knopen. Weer een teleurstelling voor Isabel. Die had de teddy jas van Lookx revolution al gespot, die is immers wel lang. Daarnaast moet de jas hoog genoeg dicht geritst kunnen worden. Een capuchon is ook wel handig, evenals zakken waar haar handschoenen in gepropt kunnen worden. Verder moet hij gevoerd zijn (maar dat is met winterjassen wel het geval, in tegenstelling tot zomerjassen), en warm genoeg. Dat laatste is een lastige, via een online afbeelding kun je dat niet zien. Nu is het tegenwoordig niet meer zo dat de wat dunnere jas niet warm genoeg is. Dus wat dat betreft zal het op zich wel loslopen.

Uiteindelijk krijgt Isabel dus een selectie voorgeschoteld waar ze uit kan kiezen. Waarschijnlijk krijg ik dit later wel voor mijn voeten geworpen, want ik dwarsboom haar wel. Gelukkig is het met Jens (mijn zoon van 6 jaar) toch wat makkelijker….Heel veel makkelijker eigenlijk. Die is blij met alles en trekt het aan zonder erbij na te denken.

De selectie

Nu lijkt het net of er geen leuke jassen meer overblijven. Dat is zeker niet het geval. B. Nosy heeft een leuke jas, met goudachtige mouwen. Het hoeft namelijk niet een saaie boel te worden. Ook z8 kinderkleding heeft mooie, praktische jassen. Eigenlijk zijn het allemaal dezelfde modellen, maar wel in andere kleuren en prints. Er zit een wat strakker elastiekenband om de taille en vallen ze ruim onder de billen (maar zeker niet te lang). Bovendien hebben deze een ’teddy’ binnenkant, om zo toch iets met dat genre te doen. Wat mij betreft wordt het een van deze. Nu mijn dochter nog….••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond