Home » 5x warme voeten krijg je zo!

5x warme voeten krijg je zo!

Straks wordt het weer winter en met de stijgende energieprijzen wil je het graag op een andere manier warm krijgen dan de verwarming op 22 graden. Een goede manier om je lichaam warm te houden is het verwarmen van je voeten. Warme voeten zorgen er namelijk voor dat je het zelf vaak ook warm hebt en koude voeten doen dus precies het tegenovergestelde. Ik vertel je graag hoe je dat voor elkaar krijgt!

1. Warme voeten met sloffen

Oké, het is een beetje een schot voor open doel. Maar goede sloffen zorgen voor heerlijke warme voeten. Je hebt ze echt in alle vormen en kleuren. Zo heb ik zelf roze klompsloffen en mijn man berenvoeten. Heerlijk toch!? Maar je hebt natuurlijk ook instappers en gewone sloffen. Voor iedereen is er wel een goede slof te vinden, zowel voor kinderen als volwassenen.

2. Trek twee paar sokken aan

Laagjes, laagjes en nog eens laagjes. Dat geldt voor je kleding, maar ook voor je voeten. Verschillende laagjes zorgen voor een isolerend effect en dus voor warme voeten. Kies voor een dun sokje onder en een warme antislib sokken erboven. Loopt ook nog eens erg fijn! Een extra tip: ga voor ski sokken of speciale bedsokken, daar krijg je niet zo snel zweetvoeten in.

3. Een warm voetenbadje

In de zomer verwennen we onze voeten goed. We lopen immers op blote voeten en dat is gezond, maar zorgt er ook voor dat we ze extra vaak wassen. Maar waarom doen we dat niet in de winter? Neem zo’n lekker warm badje en je merkt dat de rest van je lichaam ook lekker warm aan het worden is. Door je voeten goed te verzorgen, zorgen ze ook goed voor jou, toch? Vooral mijn kinderen genieten altijd enorm van een voetenbadje.

4. Ga voor een voetmassage

Nu ik erover schrijf, verheug ik me er ook gelijk op. Zo’n heerlijke voetmassage waar alle delen van mijn voet behandeld worden. Spontaan krijg ik het ook gelijk warmer. Door de wrijving van de handen op je voet wordt hij ook warmer. Dus heb je koude voeten? Laat jouw partner dan je voeten masseren. Krijgt je partner het ook warm van! Een win-win situatie!

5. Warme voeten door je föhn

Maar kom je al met ijskoude voeten thuis? Warm ze dan even op met de föhn. Nu zie ik je al lachen, maar het werkt echt. Door de warme lucht komen ze langzaam weer tot leven. Gebruik niet gelijk de warmste stand, maar heel licht en dan rustig heen en weer bewegen. Je gaat mij dankbaar zijn deze winter!
Heb je geen föhn of wil je die liever niet gebruiken, dan is ouderwetse lichaamswarmte ook altijd nog een oplossing. Steekt je voetjes lekker onder de benen van je partner en ze warmen vanzelf op.

Hoe warm jij je koude voeten weer op?
Laat het vooral weten als je nog meer tips hebt om warme voeten te krijgen.

Straks wordt het weer winter en met de energieprijzen wil je graag het op een andere manier warm krijgen. Ik geef je tips voor warme voeten! 
#Sokken #warmevoeten


••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond