Home » 5x tips voor het kiezen van de juiste bh

5x tips voor het kiezen van de juiste bh

bh

We hebben het er maar druk mee: bh’s kiezen. De ene bh zit fijn, maar geeft wel een dubbele boezem. De andere bh zit niet lekker, maar doet wel wonderen voor je borstvorm. Hoe kies je nou eigenlijk de juiste bh? Wij geven je vijf tips.

1. Kies de juiste cupmaat

De eerste stap bij het kiezen van de juiste bh is het bepalen van je maat. Dit doe je door je omtrek en cupmaat op te meten. Je omtrek meten doe je door met een meetlint je borstomtrek op te meten, net boven je borsten. Let wel: het meetlint moet strak om je borst heen, maar niet te strak. Vervolgens noteer je je omtrek. Het verschil tussen je omtrek en borstomvang is je cupmaat. Als je bijvoorbeeld een omtrek van 80 centimeter hebt en een borstomvang van 90 centimeter, dan heb je een cupmaat van 80D.
Kom je er niet uit? Wandel eens binnen bij een lingeriewinkel: zij helpen je graag met het bepalen van je cupmaat.

2. Kies de juiste bandmaat

De bandmaat van je bh is minstens zo belangrijk als de cupmaat. Een bh met de juiste bandmaat zit lekkerder en geeft je meer support. Hoe meet je je bandmaat? Simpel: met een meetlint. Meet je omtrek op de plek waar je normaal je bh band draagt. Let wel: het meetlint moet strak om je borst heen, maar niet te strak. Als je bijvoorbeeld een omtrek van 80 centimeter hebt, dan heb je een bandmaat van 80.

3. Kies de juiste pasvorm

De pasvorm van je bh is ook belangrijk. Er zijn verschillende soorten bh’s, zoals balconette bh’s, beugelbh’s, halterbh’s, sportbh’s, push-up bh’s en bralettes voor dames. Welke bh je kiest, is afhankelijk van je borstvorm en wat voor soort kleding je draagt. Ook de grootte van je borstel speelt hierbij een rol, want bij grotere borsten zit een bh zonder beugen lang niet altijd lekker en ook een push-up bh kan dan juist een tegenovergestelde werking hebben.

4. Kies voor kwaliteit

Als je bh koopt, kies dan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ja, dat kost wel wat, maar dan heb je ook écht wat. Een goede bh is gemaakt van goede materialen én zit lekker. Vergelijk het maar eens met elkaar in de winkel: je zult het verschil direct merken.

Een goede bh van hoge kwaliteit gaat ook langer mee dan een goedkope bh, dus uiteindelijk hoef je minder vaak een nieuwe bh te kopen.

5. Bh passen

Een bh moet je altijd eerst passen, ook als je hem online besteld. Als hij niet goed zit, kun je hem uiteraard retourneren.
Doe de bh aan en check of de band niet te strak zit of knelt en of de cups niet te klein of te groot zijn. Als je bh goed past, voelt het alsof je borsten een extra stukje ondersteuning krijgen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond