Home » 5x tips voor het kopen van een motorhelm

5x tips voor het kopen van een motorhelm

motorhelmen

Wanneer je gaat motorrijden is het erg belangrijk om een goede motorhelm te dragen. Een motorhelm beschermt je namelijk tegen veel gevaarlijke situaties. Denk bijvoorbeeld aan een val of een botsing met een ander voertuig. Wanneer je een motorhelm koopt, is het dan ook belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden. In dit artikel lees je 5 tips die je helpen bij het kopen van een motorhelm.

1. Let goed op de pasvorm

De pasvorm van een motorhelm is erg belangrijk. Een helm die niet goed past, kan namelijk erg gevaarlijk zijn. Zorg er dus altijd voor dat je een helm koopt die goed past. Een manier om te testen of een helm goed past, is door hem simpelweg even te dragen. Doe de helm eerst rustig om je hoofd heen en controleer of je hem makkelijk kunt openen en sluiten. Vervolgens moet je de helm stevig vastzetten. Als je de helm dan nog steeds makkelijk kunt bewegen, is hij waarschijnlijk te groot.

2. Let op de veiligheidseisen

Wanneer je een helm koopt, is het belangrijk om te controleren of deze voldoet aan de veiligheidseisen. In Europa moeten motorhelmen namelijk voldoen aan de Europese norm EN1078. Wanneer een helm deze norm niet heeft, mag deze niet in Europa verkocht worden. Helmen die voldoen aan deze norm, zijn dus veilig en geschikt voor gebruik in Europa.

Stel: je hebt de ideale helm gevonden maar, deze staat te koop als scooterhelm. Dat is geen probleem. Een scooterhelm kan namelijk ook gedragen worden als motorhelm. Voor je veiligheid wordt er wel aangeraden om altijd te kiezen voor een integraalhelm of een systeemhelm. Laat met voorkeur de jethelm links liggen als motorrijder.

3. Kies de juiste maat

Voor je een motorhelm koopt, is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Een helm die te groot is, kan namelijk makkelijk afvallen tijdens het rijden. Dit is erg gevaarlijk en kan ernstige verwondingen tot gevolg hebben. Een helm die te klein is, kan daarentegen ook erg oncomfortabel zijn. Probeer dus altijd een helm te vinden die perfect past.

4. Let op het vizier

Het vizier van een motorhelm is erg belangrijk. Het vizier beschermt je namelijk tegen wind, zon en vuil. Wanneer je een tweedehands helm koopt, check dan even of het vizier goed vastzit.

5. Kies een helm met goede ventilatie

Een motorhelm met goede ventilatie is erg belangrijk. Je wil namelijk niet dat je hoofd te warm wordt tijdens het rijden. Zeker in de zomer is een helm met goede ventilatie echt wel een aanrader.

Helmplicht snorfiets

Ben je geen motorrijder, maar heb je een snorfiets? Weet dan dat de helmplicht voor de deur staat. Vanaf 1 januari 2023 ben je verplicht om een goedgekeurde helm te dragen. Motorhelmen voldoen aan de eisen van de helmplicht en kun je daarmee perfect gebruiken op de snorfiets.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond