Home » 5x zo kleed je de hal warm en gezellig aan

5x zo kleed je de hal warm en gezellig aan

Je hal is de ruimte waar je mensen ontvangt. Zodra er iemand op bezoek komt, komt hij binnen in de hal. Het moet een fijne ruimte zijn.

Je hal is de ruimte waar je mensen ontvangt. Zodra er iemand op bezoek komt, komt hij of zij binnen in de hal. Het is de ruimte waar je mensen wil verwelkomen. Daarom vinden veel mensen het fijn als de hal warm en gezellig aangekleed is. En zeg nou eerlijk: als iemand bij binnenkomst al een compliment geeft over je hal, dan word je daar toch direct blij van? Daarom in deze blog vijf wooninspiratie tips over hoe je je hal warm en gezellig kunt aankleden.

1. Sfeervolle verlichting

De verlichting is eigenlijk een van de belangrijkste onderdelen om een ruimte warm te laten ogen. Als je een flets of fel licht hebt, is gelijk alle gezelligheid weg en is het enorm lastig om nog een gezellige uitstraling te geven aan je hal. Een ideale lamp is bijvoorbeeld een lamp die met schaduwen je muur belicht, zodat je op de muur patronen ziet van de lamp. Een andere optie is een dimbare lamp die je zelf kunt instellen. Denk bijvoorbeeld aan een slimme lamp waarbij je zelf kunt instellen hoe fel hij moet schijnen.
Wat ook leuk is om in de hal te hangen, zijn een of meerdere wandlampen. Wandlampen zijn sfeervol en schijnen vaak ook mooie schaduwen over de muur.

2. De vloer

Ook de vloer is een belangrijk onderdeel voor de warme uitstraling van je hal. Als je kiest voor koude, donkere tegels is het direct een stuk lastiger om het toch een warme uitstraling te geven. Beter kun je kiezen voor een mooie PVC vloer. Deze zijn er in allerlei kleuren en patronen én ze kunnen goed tegen natte schoenen en vuiligheid. PVC is namelijk vuilbestendig, dus je hoeft geen zorgen te hebben over natte kringen die in je vloer komen wanneer het net geregend heeft en iemand stapt naar binnen.
Als je een ruimere hal hebt, dan is het voor een warme uitstraling absoluut een aanrader om te kiezen voor een patroon op de vloer. Denk aan visgraat PVC, prachtig in een mooie ruimte. Of je nu gaat voor een lichte of een donkere vloer, met een visgraat patroon heb je altijd een bijzonder mooie uitstraling.

3. Ruimte voor de jassen

Als er iets vervelend is, is als je bezoek niet goed weet waar het hun jas op moet hangen. Als er geen kapstok beschikbaar is, zul je altijd de vraag krijgen waar diegene zijn of haar jas moet laten, en dat is gewoon niet zo’n hele lekkere binnenkomer. Richt dus een plek in waar je bezoek hun jassen kunnen laten, ook al zijn het maar een of twee kapstokken.

4. Een eyecatcher

In de meeste hallen zie je vaak één item dat er echt uitspringt, oftewel de eyecatcher van de ruimte. Denk aan een mooie houten bankje, een mooi bijzettafeltje met een kunstwerk of bijzonder accessoire erop of, als je minder ruimte hebt, een grote spiegel of schilderij aan de muur. En natuurlijk extra leuk als je een beetje mee wisselt met de seizoenen, dus denk aan een mooi herfststukje in de herfst of een zomers boeket als het zonnetje buiten weer schijnt.

5. De kleuren op de muur

Last but not least: de kleuren op de muur zijn natuurlijk super belangrijk als je een warme uitstraling wil krijgen. Fletse kleuren doen het echt minder goed dan warme, natuurlijke tinten. Denk aan groen, taupe, beige en pastelkleuren. De trendkleur van 2023 is Nordic Green, dus daarmee zit je ook altijd goed. Als je deze kleuren combineert met de juiste kleur accessoires krijg je een prachtige, gezellige en knusse ruimte.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond