Home » 5x de voordelen van interactieve tv

5x de voordelen van interactieve tv

5x de voordelen van interactieve tv

Interactieve tv was een aantal jaar geleden heel populair. Tegenwoordig lijkt dat wat minder geworden. Met videodiensten als Netflix, Videoland en NLZIET heb je toch eigenlijk geen interactieve tv meer nodig? Toch klopt dat beeld eigenlijk niet. Langzaam komen steeds meer mensen tot de ontdekking dat interactieve tv een aantal grote voordelen heeft.

1. Alles bij elkaar

Op Netflix zie je een bepaalde selectie aan films en series. Heel mooi, erg uitgebreid en prima kwaliteit. Op Videoland vind je weer andere bekende films, vaak ook van producenten die bij Netflix niet te vinden zijn. Er zijn nog meer videoplatforms, elk met hun eigen voor- en nadelen. Het belangrijkste voordeel van interactieve tv? Binnen interactieve tv kun je toegang krijgen tot vrijwel alle grote videoplatforms. Je kunt dus rechtstreeks via je tv toegang krijgen tot Netflix of Videoland als je daar een abonnement hebt. Geen gedoe meer met overal apart je films bij elkaar zoeken: via je interactieve tv kun je overal bij.

2. Vooruit, achteruit en live

Als je een gewoon tv abonnement hebt, moet je het doen met wat er toevallig op dat moment wordt uitgezonden. Soms is het mogelijk om gemiste programma’s tot een bepaalde tijd terug te kijken. Maar met interactieve tv kun je nog veel meer! Je kunt programma’s helemaal terugkijken, ook als ze al een tijdje geleden uitgezonden zijn. Je kunt live meekijken, maar je kunt ook ‘begin gemist’ gebruiken als je de start van een programma hebt gemist. Pauzeren, leuke tv programma’s opnemen, bewaren voor later… praktisch alles kan. Het is soms zelfs mogelijk om bepaalde programma’s vooruit te zien! Met interactieve tv kun je zelf kiezen hoeveel tv zenders je in jouw pakket wilt hebben.

3. Genieten van je grote scherm

Digitale diensten werken via internet. Dat geldt voor videoplatforms, maar ook bijvoorbeeld voor uitzendinggemist. Wil je deze kijken, dan doe je dat vaak op je laptop of tablet. Zonde als je ook een grote tv in huis hebt. Met interactieve tv heb je vaak de mogelijkheid om extra applicaties te downloaden en installeren. Zo kun je bijvoorbeeld ook met een simpele plugin toegang krijgen tot uitzendinggemist. En ook Youtube is meestal vrij toegankelijk via interactieve tv. Super handig als je veel gebruikmaakt van online diensten, terwijl je toch wilt profiteren van je grote scherm.

4. Geld besparen

Een interactieve tv abonnement is natuurlijk niet gratis. Toch is het goedkoper dan wat veel mensen tegenwoordig doen. De meeste huishoudens hebben momenteel wel drie of vier verschillende betaalde abonnementen om gebruik te kunnen maken van alle diensten. Gebruik je interactieve tv, dan heb je een aantal van deze diensten niet meer nodig omdat dat via je interactieve tv kan. Zo kun je het aantal abonnementen terugbrengen en bespaar je er geld mee.

5. Overal in huis

Misschien denk je nog dat interactieve tv alleen toegankelijk is op je ene grote tv scherm? Gelukkig is dat niet zo! Interactieve tv is tegenwoordig op heel veel apparaten te gebruiken. Heb je eenmaal een abonnement, dan heb je er overal toegang toe. En niet alleen op alle apparaten thuis: ook als je onderweg bent heb je vrij toegang tot je diensten. Bijvoorbeeld op je laptop of tablet in de trein of als je bij vrienden bent.

Netflix, Videoland en NLZIET zijn populaire videodiensten. Toch zijn ze eigenlijk geen goede vervanger voor interactieve tv. Je moet altijd apart zoeken naar de films en series die je wilt kijken. Terwijl je bij interactieve tv alles mooi bij elkaar hebt. Je hebt alle mogelijkheden van de individuele platforms op één plaats. Plus natuurlijk toegang tot de tv zenders die bij je interactieve tv abonnement horen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond