Home » 5x de leukste parken voor kleuters

5x de leukste parken voor kleuters

Er zijn zoveel leuke dingen te doen, maar wat is nu echt leuk voor jouw kleuter? Ik heb de leukste parken voor kleuters op een rijtje gezet.

1. Linneaushof, Europa’s grootste speeltuin

Met 350 speeltoestellen en attracties is er genoeg te doen en te beleven in het Linneaushof. Vooral voor onze heerlijke kleuters. Zo is er een verkeerstuin voor kinderen tot 7 jaar. De driewielers zijn uitermate geschikt voor kleuters. En sommige driewielers hebben als thema brandweer, politie en ambulance. Hoe leuk is dat? Verder zijn er botsauto’s voor de kleintjes, een speelkasteel, zandbak, monorail, pioniersdorp, kruipspin en een waterspeeltuin! Genoeg voor een hele dag vol speelplezier!

2. Plaswijckpark, Rotterdam

Een super gewild schoolreisje onder de kleuterklassen. Ook ik ben er in het verleden met mijn kleuterklas geweest. Een speeltuin, dierentuin en wandelpark in één. Loop langs de dieren, spring in de draaimolen of rij een rondje op het verkeersplein. Er is genoeg te zien en te beleven. Heb jij een stoere kleuter? Dan durft hij vast een wandeling te maken door het spookhuis. Plaswijckpark is ontzettend leuk voor jong, maar ook voor oud. Een regenachtige gedag? Gelukkig is er ook genoeg te beleven binnen. Bouw een mooie toren van blokken of ga spelen in het zand. Een warme dag? Trek je badkleding aan en ren naar het spraypark voor verkoeling. Ideaal voor een dagje uit met kleuters.

Er zijn zoveel leuke dingen te doen, maar wat is nu echt leuk voor jouw kleuter? Ik heb de leukste uitjes op een rijtje gezet speciaal voor kleuters.

3. DippieDoe, Best

Spelen, klauteren, glijden en kermisattracties. Zo kan ik DippieDoe het beste omschrijven. Zowel binnen als buiten is er genoeg te beleven voor jouw kleuter. Ze kunnen zich uitleven in de klimtoestellen á la Monkey Town, maar ook in de draaimolen, stormtoren, treintje, zweefmolen of andere attracties kunnen ze hun energie kwijt. Je hebt zelfs de keuze om te midgetgolfen! Mijn kleuter vond het er helemaal fantastisch.

4. Monkey Town

Mijn kinderen gaan heel hard juichen als ik ze vertel dat we naar Monkey Town gaan. Bij ons heb je er drie in de buurt, dus genoeg keuze. Wanneer je naar Monkey Town gaat, weet je zeker dat je urenlang tijd hebt voor jezelf. En dat is soms ook wel erg lekker! De kinderen kunnen daar de hele dag heerlijk klimmen en spelen. Of lekker spelen in de ballenbak. Wil je even rust en je kinderen lekker laten spelen? Dan is dit echt een aanrader, als je tenminste wel tegen het geluid van spelende kinderen kan. 😉

5. Verkeers- en attractiepark Duinen Zathe

En dan eentje voor de andere kant van Nederland. Verkeers- en attractiepark Duinen Zathe ligt in Friesland. Een park met onbeperkt eten en drinken! Haal tijdens het spelen een lekker ijsje of een patatje. Maar misschien heb je trek in een broodje kaas. Hier kan je het allemaal halen! Naast het onbeperkt eten en drinken heb je ook genoeg leuke attracties waar je in kan. Ook hier hebben ze een verkeerspark en ik heb mij laten vertellen dat je op moet passen voor de politie. Dit park richt zich op kinderen tussen de 3 en 12 jaar, dus ideaal voor jouw kleuter. En sinds kort hebben ze kinderland. Speciaal stukje park voor de allerkleinste met leuke attracties. Een aanrader voor een dagje uit met jouw kleuter!

Waar ga jij graag met je kleuter heen? Ik ben erg benieuwd naar jullie tips. Laat je het ons weten?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond