Home » 5x carnavalskleding voor het hele gezin!

5x carnavalskleding voor het hele gezin!

Carnaval: Een feest waar wij ons lange tijd op kunnen verheugen. In deze blog vind je carnavalskleding voor het hele gezin inspiratie!Carnaval: Een feest waar wij ons lange tijd op kunnen verheugen. Al weken van tevoren starten we met de voorpret, officieel natuurlijk op de 11e van de 11. Verkleedkleding van voorgaande jaren halen we dan weer tevoorschijn en samen bekijken we of er nog wat nieuws gekocht moet worden. De carnavalsversiering wordt weer aangevuld en zo kleurt alles weer in carnavalsthema.

Carnaval is absoluut niet alleen voor volwassenen, zeker niet! Hier in het Zuiden vieren ook kleine kinderen het feestje al lekker mee. Kindermatinee ’s, tienercarnaval, optochten kijken en ga zo maar verder. Een hele geschiedenis! Steeds meer lijkt het of carnaval ook boven de rivieren omarmt wordt. En ik kan je een tip geven als je nog twijfelt, dompel je onder en ga er lekker in mee!

Wat betreft carnavalskleding is het een walhalla! Hele gekke, ludieke, originele pakken en groepen komen voorbij tijdens deze carnavalsdagen. Maar zeker ook de thema’s die van oudsher al mee gaan. Zo kun je zomaar een leeuw, tijger, superheld, brandweerman of Disney-figuur tegenkomen.
Wanneer je met je hele gezin of vriendengroep op pad gaat, is het fantastisch om samen zo’n thema te kiezen! Zo vind je elkaar ook makkelijker terug in het feestgedruis!
In deze blog laat ik mijn top 5 carnavalskleding voor het hele gezin zien!

1. Superhelden

In dit thema trotseer je de straten en kroegen als superheld! In dit thema vind je stoere carnavalspakken voor dames, heren en kinderen! Voor meisjes bijvoorbeeld ook een super schattig, maar tegelijkertijd stoer superheldenjurkje! Onze dochter gaat in dit pakje. Dit gaat zo gaaf worden naast een grote broer die ook zo’n superhelden pak draagt in dezelfde kleuren.
Voor de mannen vind je in deze categorie van die heerlijke ‘gespierde’ pakken, lekker fout, maar o zo leuk!
Met dit thema kunnen jullie als gezin de wereld gaan redden!

Carnaval: Een feest waar wij ons lange tijd op kunnen verheugen. In deze blog vind je carnavalskleding voor het hele gezin inspiratie!

2. Grappige kostuums

Grappige kostuums: het is een ding! Binnen dit thema vind je allerlei carnavalspakken in bijvoorbeeld eten, fruit- en groente soorten. Denk hierbij aan een hotdog, een banaan, chilipeper, en een wortel. Maar ook Bert en Ernie, emoticons en nog veel meer. Stel je voor: Papa, mama en alle kids in een bananenpak, hoe leuk is dat. Een super leuk idee dus als carnavalskleding voor het hele gezin!

Carnaval: Een feest waar wij ons lange tijd op kunnen verheugen. In deze blog vind je carnavalskleding voor het hele gezin inspiratie!

3. Hippie style

Terug naar de jaren 70! Hippie carnavalskleding is super leuk, want het ziet er vrolijk uit. Ook de hippe pakken zijn volop verkrijgbaar voor kinderen en volwassenen, dus je kunt je outfits leuk op elkaar afstemmen. Lekker terug in de tijd en relaxed de carnavalsdagen beleven. Heerlijke bloemenpatronen, suède broeken, roze brilletjes en haarbandjes vind je in deze categorie. Deze kleding zit over het algemeen ook heerlijk losjes, wat ook wel fijn is tijdens het feesten.

hippie verkleedkleren gezin

4. Sprookjes

Dit is dromen geblazen! Roodkapje, de wolf, de zeven dwergen, elfjes, feeën, tovenaars en heksen. Deze lijst is echt eindeloos! Hier vind je echt sprookjesachtige carnavalspakken, zowel uit de bekende sprookjes als fantasiefiguren. Bij uitstek een thema voor het hele gezin! Nu bedenk ik spontaan dat wij volgend jaar maar eens het thema ‘smurfen’ moeten gaan overwegen. Hoe leuk is dat: mama als Smurfin, papa als brilsmurf en de kinderen als kleine smurfjes!

5. Het wilde westen

Wederom een stoer thema! De vrouwen en meisjes hebben in dit thema keuze uit lange cowboyjurken of meer aangesloten, korte indianen jurkjes. De mannen kiezen natuurlijk een stoer cowboypak.
Eigenlijk ben je binnen alle thema’s helemaal vrij om te kiezen wat bij jou past en vooral waar jij lekker in voelt. Een pak moet wat mij betreft heel comfortabel zijn, tegen een stootje kunnen en niet te serieus zijn, want daar doen we niet aan met carnaval!
Dit thema wordt hier thuis vooral aangemoedigd door de mannen. Dat snap ik ook wel, want zo’n cowboyfamilie is toch wel erg leuk!

hele gezin cowboy vekleedkleren

Ik ben benieuwd of ik jou heb kunnen inspireren met deze top 5 carnavalskleding voor het hele gezin!
Alvast heel veel feestplezier gewenst. Alaaf!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond