Home » 5 tips voor het kopen of leasen van een occasion

5 tips voor het kopen of leasen van een occasion

Automatten beschermen het interieur van jouw auto namelijk tegen vocht en vuil. Daarnaast zorgen automatten van een mooie kwaliteit van het interieur. Het kopen van een occasion kan een geweldige manier zijn om geld te besparen, maar het is ook mogelijk om een tweedehandsauto te leasen.

Het kopen van een occasion kan een geweldige manier zijn om geld te besparen, maar het is tegenwoordig ook mogelijk om een tweedehandsauto te leasen. Waar je ook voor kiest, het is altijd belangrijk om voorzichtig en grondig te zijn in je onderzoek en inspectie om mogelijke problemen op de weg te voorkomen. Hier zijn enkele tips die je zeker moet volgen voor het kopen of leasen van een occasion:

Doe onderzoek

Onderzoek het merk en model van de auto waarin je geïnteresseerd bent, inclusief de betrouwbaarheid, veiligheidsbeoordelingen en veelvoorkomende problemen. Bekijk hiervoor online beoordelingen en forums om een ​​idee te krijgen van wat andere eigenaren hebben ervaren. Ook doe je er goed aan om recensies van experts door te nemen als je een auto op het oog hebt. Hierdoor weet je of de gebruikte occasion leasen of kopen een goed idee is of niet. 

Bepaal je budget

Bepaal voordat je gaat kijken naar tweedehandsauto’s hoeveel je je kunt veroorloven om aan een auto te besteden, inclusief de kosten van verzekering, reparaties en onderhoud. Heb je een beperkt budget? Het kan dan een goed idee zijn om een occasion te leasen. Hierdoor hoef je immers niet in één keer een flink bedrag neer te leggen, wat wel nodig is bij dure tweedehandsauto’s.

Maak een proefrit

Maak een proefrit met de auto om een ​​idee te krijgen van hoe hij rijdt en om te controleren op ongebruikelijke geluiden of trillingen. Probeer ermee op verschillende soorten wegen te rijden, inclusief snelwegen en zijstraten. Hierdoor ervaar je precies hoe goed de tweedehandsauto rijdt. Voel je mankementen of hoor je rare geluiden? Geef dit dan aan bij de verkoper en ga misschien toch voor een andere occasion.

Inspecteer de auto

Inspecteer de auto grondig van binnen en van buiten en controleer op tekenen van schade of slijtage. Zoek naar roest, deuken en krassen en controleer de banden, remmen en ophanging. Als je ziet dat er veel mankeert aan de vierwieler is het beter om een andere occasion te kopen of te leasen. Als je de site van www.privateleaseused.nl bekijkt, zie je dat er gelukkig veel beschikbare alternatieven zijn!

Onderhandel over de prijs

Gebruik de informatie die je tijdens je onderzoek en inspectie hebt verzameld om met de verkoper over de prijs te onderhandelen. Dit is vaak alleen mogelijk als je een occasion koopt, dus niet als je kiest voor leasen. Wees bereid om weg te lopen als de prijs te hoog is.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond