Home » 5 tips voor het organiseren van een winterbarbecue

5 tips voor het organiseren van een winterbarbecue

https://www.canva.com/design/DAE7nJEbkyI/KKoJ4RnIXaaTsqIVmCBo_A/edit?utm_content=DAE7nJEbkyI&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutton

In de winter is het vaak koud en nat buiten, maar dat betekent niet dat je niet kunt barbecueën! Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je winterbarbecue een succes wordt. Lees je mee?

1. Zorg ervoor dat je een goede locatie hebt

De locatie is belangrijk, of beter gezegd, essentieel bij het organiseren van een winter barbecue. Je wilt natuurlijk niet dat je gasten in de kou, regen of de wind staan. Kies daarom een plek die beschut is, zoals een terras of een veranda. En het liefste een plek die je dicht kunt maken met deuren, zodat het ook een beetje behaaglijk is.
Zijn er kinderen bij? Dan is wellicht een speeltuin afhuren een goed idee. Zo kunnen de kinderen lekker spelen tussen het wachten door.

2. Zorg voor voldoende verwarming

Verwarming is erg belangrijk als je in de winter buiten wilt barbecueën. Je wil natuurlijk niet dat je gasten buiten staan te koukleumen. De fijnste manier om het buiten lekker warm te krijgen is met een terrasverwarmer. Reken wel goed uit welke grootte en sterkte je nodig hebt, zodat je ook echt de hele ruimte lekker kunt verwarmen. Je kunt kiezen uit staande terrasverwarmers en hangende terrasverwarmers. Het voordeel van de staande terrasverwarmers is dat je ze overal neer kunt zetten. Het voordeel van de hangende terrasverwarmers is dat ze nooit in de weg staan. Kijk vooral zelf even wat in jouw situatie het beste uitkomt.
Mocht je buiten een open haard hebben, dan is het natuurlijk ook lekker om die aan te steken.

3. Zorg voor voldoende eten en drinken

Bij een winterbarbecue horen natuurlijk lekker veel hapjes, drankjes en een paar goede stukken vlees. Het is sowieso verstandig om een paar mooie stukken vlees te kiezen die wat langer op de barbecue moeten liggen, zodat je niet elke 5 minuten zelf in de kou bij je barbecue staat om het vlees te draaien. Dus sla de speklapjes en hamburgers over en kies vlees dat bijvoorbeeld een half uur of langer op de barbecue moet blijven liggen. Maak daarnaast wat lekkere hapjes klaar die tussendoor gegeten kunnen worden. Stokbrood met kruidenboter is natuurlijk de ultieme klassieker en is wat ons betreft onmisbaar bij een winter barbecue!

4. Zorg voor muziek

Muziek maakt elke barbecue leuker! Zorg ervoor dat je een lekker muziekje op hebt staan, passend bij de gasten. Wellicht ook leuk om er een open Spotify lijst van te maken, waar iedereen op in kan loggen: zo kunnen ze zelf hun verzoekjes regelen.

5. Extra activiteiten

Moet de tijd tussendoor een beetje gedood worden? Misschien kun je wat leuke activiteiten tussendoor doen. Denk aan een pubquiz of een muziekquiz, of andere spellen die mogelijk zijn in de ruimte die je hebt.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond