Home » 5 tips voor het creëren van een luxe keuken

5 tips voor het creëren van een luxe keuken

Ben jij jouw simpele keuken beu en wil je gaan voor een keuken met een luxe uitstraling? In dit artikel lees je 5 tips om een luxe keuken te creëren!

Ben jij jouw simpele of oude keuken inmiddels beu en wil je graag voor een keuken met een luxe uitstraling gaan? Dan zit je hier goed, want in dit artikel lees je 5 tips om je keuken een luxe uitstraling te geven.

1. Een design keuken

Een design keuken straalt één en al luxe uit. Om te beginnen is een design keuken vaak ruim opgezet en luxe staat in een design keuken centraal. Een design keuken is een moderne keuken met luxe elementen. Deze elementen kun je in je huidige keuken verwerken, zodat je jouw huidige keuken een luxe uitstraling geeft. Mocht je huidige keuken hier niet voor geschikt zijn, dan kun je uiteraard voor een volledig nieuwe design keuken kiezen. Denk aan een extra dik keukenblad en een marmerlook achterwand. Dit zijn onderdelen die je in een huidige keuken niet zo gauw vervangt, maar als je een nieuwe keuken plaatst dan kun je deze onderdelen juist vervangen.

2. Luxe apparatuur

De apparatuur in jouw keuken zegt natuurlijk alles over hoe luxe jouw keuken is. In luxe keukens moet dan ook luxe apparatuur terugkomen. Een gewone kraan is natuurlijk niets vergeleken bij een Quooker. Daarnaast mogen ook een zelfreinigende combi-stoomoven en ingebouwde koffiebonenmachine niet ontbreken en voor wijnliefhebbers is een wijnklimaatkast natuurlijk onmisbaar.

3. Maatwerk

Maatwerk is ook essentieel in een luxe keuken. Een standaard keuken kun je bij goedkopere keukenzaken ook kopen, maar maatwerk is vrijwel niet mogelijk. Als je naar een luxe keukenzaak gaat, zal je zien dat alles mogelijk is en jouw keuken optimaal ingericht wordt. Denk bijvoorbeeld aan een op maat gemaakt kookeiland, dat doorloopt naar een eettafel waar jullie aan kunnen eten. En natuurlijk perfect op maat voor jouw keuken.

Ben jij jouw simpele keuken beu en wil je gaan voor een keuken met een luxe uitstraling? In dit artikel lees je 5 tips om een luxe keuken te creëren!

4. Zwart en natuur

Een luxe keuken kenmerkt zich vaak door de zwarte kleuren en de natuurlijke kleuren. Denk aan houten kastjes of een volledig houten keukeneiland. Perfect in combinatie met bijvoorbeeld een marmeren keukenblad.
Zwart (glanzend of mat) zie je vaak terug in de apparatuur en accessoires in de keuken. Denk aan het fornuis, de koffiemachine, de oven, de vaatwasser en de kraan.

5. Details

De details van je keuken zijn essentieel bij een luxe keuken. Alles moet perfect kloppen en helemaal af zijn. Zo moet de verlichting op de juiste plek hangen en de juiste hoeveelheid licht geven om de keuken perfect op te lichten.
Ook de grepen van de keukenkasten hebben een bepalende factor voor de uitstraling van je keuken. Denk bijvoorbeeld aan zwarte grepen als je houten keukenkasten hebt. Luxe all over!
Vergeet in de styling van de keuken ook niet enkele groene planten mee te nemen, want ook deze zijn echt onmisbaar voor jouw luxe keuken!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond