Home » 5 tips om je tuin in de winter ook gezellig aan te kleden

5 tips om je tuin in de winter ook gezellig aan te kleden

De zomer is natuurlijk bij uitstek geschikt om lekker van de tuin te genieten: maar wist je dat je ook in de winter heerlijk buiten kunt ontspannen? Een paar dekentjes, een fijne loungeset en een open vuur maken de tuin een geweldige plek om winteravonden door te brengen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je de tuin gezellig aankleedt tijdens dit koude, kille seizoen? We hebben wat tips ter inspiratie voor je verzameld!

1. Houd het lekker groen

Waar je tijdens de zomer kunt genieten van het pracht en praal van allerlei verschillende bloemen, is het ook tijdens de winter fijn om wat groen om je heen te hebben. De vorst kan de grond koud maken, maar wanneer je een aantal mooie plantenbakken op je terras plaatst met winterharde planten, heb je ook tijdens de winter prachtige natuur om je heen. Denk bijvoorbeeld aan de kerstroos, de hulst of coniferen: allemaal planten en bloemen die het perfect doen in een plantenbak, en ook tijdens de winter voor sfeer en kleur zorgen.

2. Kleed het warm aan

Buiten zitten in de winter kan heerlijk zijn: maar je moet het natuurlijk wel warm genoeg hebben. Zorg dus niet alleen voor een open vuur of verwarming, maar kleed ook de omgeving warm aan. Leg een vloerkleed (een kleed dat geschikt is voor buitengebruik natuurlijk) op de vloer en plaats kussens en dekens op stoelen en banken. Zo heb je het fysiek lekker warm, en heb je ook meteen een warme uitstraling te pakken.

3. Breng leven in je tuin

Het is altijd leuk om wat leven in je tuin te hebben. In de zomer vliegen vlinders, bijen en andere kleurrijke insecten rond; maar ook in de winter is er maar genoeg leven te vinden. Help bijvoorbeeld de vogeltjes de winter door en hang voldoende voer voor ze in je tuin. Zo help je de dieren, en heb je meteen wat leven in je tuin!

4. Vergeet de verlichting niet

In de winter wordt het natuurlijk vroeger donker: en dat maakt verlichting ontzettend belangrijk. Denk aan functionele verlichting zoals bijvoorbeeld de verlichting van het voetpad, maar ook sfeerverlichting zoals een snoer sfeerlampjes onder je overkapping bijvoorbeeld. Heb je mooie plekken in de tuin die je uit wilt lichten? Laat hier dan een spotje op schijnen. Een mooi canvas aan de muur of een mooie, grote boom bijvoorbeeld. Hoe meer verlichting: hoe meer sfeer!

5. Decoreer voor het seizoen

Wat maakt de winter in huis zo gezellig? Het feit dat je dekentjes neerlegt, kaarsjes aansteekt en de open haard brandt… De gezelligheid die je tijdens de winter binnen ervaart, kun je natuurlijk ook buiten creëren. Zet je terras vol kaarsjes en mooie natuurlijke decoratieve items om het er gezellig uit te laten zien!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond