Home » 5 tips om de juiste gordijnen te vinden

5 tips om de juiste gordijnen te vinden

Hoe kies je nou de juiste gordijnen uit? Het is best wel heel belangrijk om de juiste gordijnen in een kamer te hebben hangen. Gordijnen geven een kamer sfeer en uitstraling, daarnaast zijn ze nog functioneel ook. Maar, hoe weet je nou wat je zoekt?

Waar komen ze te hangen?

Het uitgangspunt is natuurlijk de plek waar de gordijnen komen te hangen. Het is logisch dat er in een kinderkamer wat anders hangt dan in een woonkamer. Uiteraard staat het iedereen vrij om schattige beertjes in de keuken op te hangen, maar meestal zijn die stoffen toch weggelegd voor de babykamer. Bepaal per ruimte wat je aan gordijnen nodig hebt en hoe deze er ongeveer uit moeten zien.

Stel een budget op

Je kunt de mooiste gordijnen tegen het lijf lopen maar als blijkt dat deze behoorlijk aan de prijs zijn dan heb je nog niets aan je gevonden schat tenzij de loterij op de stoep staat. Met name wanneer je een hele woning moet aankleden is het belangrijk uitgaven en kosten in de gaten te houden. Bepaal voor jezelf wat je uit kan en wil geven aan de gordijnen en bereken dan wat dat per meter is. Gordijnen worden verkocht per meter stof dus zo weet je ongeveer in welke categorieën je kunt zoeken. Dat scheelt al een hoop teleurstelling.

Functionaliteit

In een slaapkamer wil je misschien verduisterende gordijnen en in de woonkamer juist inbetweens. Niet iedere stof heeft die kwaliteiten dus deze wensen maken een stof wel of niet geschikt voor de ruimte. De mooiste linnen gordijnen zien er leuk uit in je slaapkamer, maar je wordt dan wel wakker bij zonsopkomst. In de woonkamer kunnen ze echter meer dan goed werk leveren, omdat ze niet helemaal verduisteren en wel je privacy borgen.

Stijl

Je wilt natuurlijk een eenheid creëren in een ruimte, de stijl van het interieur voer je daarom door in de gordijnen. Zo kun je werken met een kleurpalet of juist motieven die aansluiten bij de rest. Maar je kan er ook voor kiezen om van de gordijnen in de slaapkamer een echte eyecatcher te maken met een knaller van een motief. 

Stof

Er zijn veel verschillende gordijnstoffen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld linnen, hele dunne vitrage of zware velours gordijnen. Zware gordijnen passen mooier in een donkere slaapkamer en linnen gordijnen zijn weer passender in een woonkamer. De keuze voor de stof hangt natuurlijk samen met de stijl van de kamer en de functie die je verwacht van het gordijn. Al met al zijn er een paar stappen die je bij de juiste gordijnen brengen voor elke kamer.

Waar te kopen?

Er zijn natuurlijk diverse webshops waar je gordijnen kunt kopen. Een van de marktleiders die naast goede kwaliteit ook nog eens gordijnen tegen een scherpe prijs aanbiedt is Voordeelgordijnen.nl. Hier kan je zowel op maat al losse gordijnstof kopen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond