Home » 5 must visits in Utrecht met het hele gezin

5 must visits in Utrecht met het hele gezin

Ga jij met je gezin een weekendje naar Utrecht, dan zijn er een paar hotspots die je zeker niet wil missen. In deze blog vind je 5 must visits in Utrecht

Ga jij met je gezin een weekendje naar Utrecht, dan zijn er een paar hotspots die je zeker niet wil missen. In deze blog vind je 5 must visits in Utrecht voor het hele gezin.

1. Kiprestaurant Alan & Pim’s

Wil je lekker uit eten bij een restaurant waar het hele gezin blij van wordt? Ga dan naar kiprestaurant Alan & Pim’s in Leidsche Rijn centrum! Het restaurant is in 2018 geopend en serveert biologische kip. Kiprestaurant Alan & Pim’s wordt door veel foodbloggers aangeraden en daar ken ik dit restaurant dan ook van. De ‘belachelijk lekkere kip’ is bij velen bekend.
Voor kinderen zijn er een aantal speciale kleine gerechten, zoals kippeling, kippenpootjes of een wrap met kip. Ook voor de allerkleinsten is er een leuke oplossing: het Boefjesmenu! Je kind krijgt een bordje en bestek en kan lekker wat eten pikken van papa en mama. Uiteraard is het Boefjesmenu helemaal gratis ;-).

2. Boerendoolhof De Meern

Wil je met de kinderen buiten een leuke en goedkope activiteit doen, dan is Boerendoolhof De Meern een aanrader. Je vindt hier een enorm maisdoolhof, wat altijd een groot succes is bij kinderen! Zijn je kinderen al iets ouder en niet bang? Dan is het nóg veel gaver om naar het spookdolhof te gaan. Twee keer per jaar wordt het maisdoolhof omgetoverd tot Spookdoolhof. Het doolhof is dan tot laat in de avond geopend en je komt in het donker dan natuurlijk allerlei spannende dingen tegen.

3. Dierenpark Amersfoort

Als jullie het leuk vinden om een dierentuin te bezoeken, dan is dierenpark Amersfoort zeker weten een aanrader. Het dierenpark heeft een speciale Klim Alles-route, waarbij je mooie dieren van heel dichtbij ziet. Je moet natuurlijk wel flink wat klimmen en klauteren tijden deze route! Maar je krijgt dan wel ook leeuwen, hyena’s en bruine beren van dichtbij te zien. Natuurlijk worden de dieren ook gevoerd en kun je vragen stellen aan de dierenverzorgers.
In de zomer zijn er speciale zomeravonden waarop Dierenpark Amersfoort extra langs geopend is.

4. Nijntje Museum

Ben je met kleinere kinderen in Utrecht, dan is het Nijntje Museum absoluut een must visit. Het museum is een wereld in het klein met 10 verschillende ruimtes. Je vindt er onder andere het huis van Nijntje, de dokter, het verkeersplein, de dierentuin en het museum. In elke ruimte is van alles te ontdekken en kinderen kunnen lekker spelen en knutselen, verhaaltjes luisteren en boekjes lezen.
Reserveer vooraf wel kaarten voor je bezoek, want het museum is regelmatig uitverkocht en het is natuurlijk jammer als je aan de deur staat en je die dag niet meer binnen kunt.

Wist je dat je zelfs bij Nijntje kunt logeren?

5. Kasteel de Haar

Wil je graag ook een cultureel uitje op de planning, dan is Kasteel de Haar een prachtig kasteel om te bezoeken met het gezin. Kinderen zullen hun ogen uitkijken in het prachtige kasteel. Daarnaast zijn er ook een leuke speurtochten beschikbaar voor kinderen, zowel voor in het park als in het kasteel.
Achter het kasteel ligt ook een doolhof waar kinderen zich heerlijk kunnen vermaken.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond