Home » 4x zo voel jij je thuis veiliger

4x zo voel jij je thuis veiliger

Niets is zo belangrijk dan jezelf veilig voelen in je eigen huis. Er zijn veel tools op de markt om dat veilige gevoel te verhogen.

Niets is zo belangrijk dan jezelf veilig voelen in je eigen huis. Er zijn veel tools op de markt om dat veilige gevoel te verhogen. In deze blog geven we je vijf tips.

1. Alarmsysteem

We beginnen bij een alarmsysteem, de bekendste manier om je huis te beveiligen. Er zijn verschillende soorten alarmsystemen, van redelijk simpel tot zeer uitgebreid. Bij een eenvoudig alarmsysteem moet je denken aan een geluidssignaal dat afgaat wanneer iemand het huis binnenkomt terwijl het alarmsysteem geactiveerd is. Een uitgebreider alarmsysteem kan direct geschakeld worden met de alarmcentrale, zodat er direct een beveiliger naar je huis toe komt wanneer het alarm afgaat.
Welk alarmsysteem goed bij jou past, is natuurlijk helemaal afhankelijk van je huis, situatie en persoonlijk gevoel. Zoek goed informatie alarmsysteem op, zodat je weet welk systeem het beste bij je past en jou uiteindelijk een gerust gevoel geeft.

Tip: Bekijk de checklist alarmsysteem, zodat je precies kunt zien waar je aan moet denken bij het maken van je keuze.

2. Beveiligingscamera

Een beveiligingscamera schrikt op de eerste plaats inbrekers al af: een huis met een camera zal veel minder snel uitgekozen worden door een inbreker. Daarnaast kan de camera jou een veilig gevoel geven doordat je zowel in huis als op afstand altijd de beelden kunt bekijken.
Let bij de aanschaf van een beveiligingscamera er wel op dat je een camera neemt met nachtzicht, zodat de beelden die ’s nachts gemaakt worden wel goed te zien zijn.
Daarnaast zijn er nog andere belangrijke punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een camera. Denk aan:

  • Wil je mensen op beeld kunnen herkennen of detecteren
  • Wil je overal mee kunnen kijken, of alleen als je thuis bent (dan is een DVR met internetaansluiting belangrijk)
  • Wil je de camera kunnen bedienen? Dus bijvoorbeeld laten bewegen en inzoomen

3. Lampen

Een hele simpele en goedkope oplossing is een buitenlamp installeren die aanspringt op een sensor. Een dief houdt natuurlijk niet van licht, dus een lamp die aanspringt wanneer de sensor beweging detecteert is een aanrader.

Wat ook een aanrader is, zijn de zogeheten slimme lampen. Lampen die je op afstand kunt bedienen, of volgens een schema vanzelf aan en uit kunt laten gaan. Op deze manier kun je het doen lijken alsof er iemand thuis is, ook als je bijvoorbeeld op vakantie bent.
Deze slimme lampen werken meestal op Google Home of Alexa.

4. Goede sloten

Goede sloten op je deuren zijn essentieel, net zoals je deur ook daadwerkelijk afsluiten als je ’s avonds naar bed gaat. Het liefst met een dievenklauw voor extra beveiliging en daarnaast is het aan te raden om nooit de sleutel in het slot te laten staan.

Er bestaan ook speciale veiligheidssloten. Veiligheidssloten zijn veel steviger dan een gewoon slot en dus moeilijk te manipuleren door inbrekers.
Tot slot heb je ook hier weer de slimme sloten, net zoals de lampen. Een slim slot open je niet met een sleutel, maar met een app of toegangscode. Zo kan een dief dus onmogelijk het slot openen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond