Home » 4x waarom een kookeiland absoluut een aanrader is!

4x waarom een kookeiland absoluut een aanrader is!

Mijn absolute droom in de keuken is toch wel een kookeiland. Ik zie het al helemaal voor me. Een prachtig kookeiland met barkrukken.

Mijn absolute droom in de keuken is toch wel een kookeiland. Ik vind keukens met kookeiland echt prachtig! Ik zie het dan ook al helemaal voor me. Een prachtig kookeiland met aan één zijde barkrukken, dat is toch wel mijn droomplaatje als het gaat om de keuken. Waarom ik zo graag een kookeiland wil, vertel ik je hieronder!

#1 Gezelligheid

Een kookeiland maakt je keuken direct een stuk gezelliger. Zoals ik hierboven al aan gaf zou ik aan één zijde barkrukken plaatsen, zodat je kinderen daar lekker hun ontbijt kunnen eten, terwijl jij ondertussen hun broodtrommels klaar maakt. Dat vind ik een heel gezellig idee, en daarnaast heb je ook het gemak dat je alles snel weer opgeruimd hebt wanneer de kinderen naar school gaan.
Door een kookeiland wordt je keuken echt een leefruimte, wat ik enorm leuk vind!

#2 Extra bergruimte

Een kookeiland brengt natuurlijk extra kastruimte met zich mee. Je kunt zelf bekijken wat je fijn vindt als het aankomt op de kastruimte. Zo kun je aan de twee lange zijdes kastruimte maken, of alleen aan de kant waar je ook staat te koken. Waar je ook voor kiest, het levert je veel extra bergruimte op. En geloof me, je kunt nooit genoeg ruimte en kastjes hebben in de keuken!

#3 Lekker veel werkruimte

Met een kookeiland creëer je extra ruimte om te werken. Als je regelmatig met twee man in de keuken staat, zal je merken dat je elkaar veel minder in de weg staat. Wij staan vaak in de ochtend met drie man in de keuken: de kinderen maken hun ontbijt en ik maak de broodtrommels klaar. Dat is dus ook regelmatig reden tot onenigheid, als de een weer in de weg staat volgens de ander.
Ook wanneer je uitgebreid samen kookt is het ideaal dat je alle ruimte hebt en elkaar niet in de weg staat.

#4 Een kookeiland straalt luxe uit

We kunnen er natuurlijk niet omheen: een kookeiland straalt luxe uit. En wie wordt er nu niet blij van luxe keukens! Tenminste, dat straalt je keuken uit als je voldoende ruimte hebt. Want een kookeiland in een net te kleine keuken wordt juist chaotisch in plaats van luxe. Maar als je een ruime keuken hebt en daarin een kookeiland, geeft het echt een luxe look. Natuurlijk bepaalt ook het design van het kookeiland voor een groot deel hoe het over komt. Kies je voor een kookeiland met veel hout en een landelijke look, dan krijg je een hele andere uitstraling dan wanneer je kiest voor bijvoorbeeld een marmeren kookeiland.

Heb jij een kookeiland? En zo ja, zou je ooit nog anders willen? Laat het me hieronder weten!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond