Home » 4x voordelen van een elektrische fiets

4x voordelen van een elektrische fiets

elektrische fiets mama

Als fietsende mama heb je het soms best wel lastig. Helemaal wanneer je zware boodschappen of je kind achterop hebt zitten. Waarom zou je dan ook nog eens op een afgetrapte of oncomfortabele fiets rijden? Precies daarom is de elektrische mamafiets in het leven geroepen: een super comfortabele en veilige fiets speciaal voor mama’s. Wat zijn nou de voordelen van een elektrische fiets kopen? Je leest het hier!

Maak het fietsen makkelijker

Hoe vaak gebeurt het niet dat je met je kind of zelfs meerdere kinderen én boodschappen tegelijkertijd op de fiets stapt. Gelukkig hebben we maar weinig heuvels in Nederland, maar toch is het hartstikke zwaar voor je lichaam. Met een elektrische fiets doe je dit allemaal met twee vingers in je neus, alsof je constant de wind in je rug hebt en heuvelafwaarts fietst. Zo kom je nooit meer met zweetplekken onder je armen thuis!

Speed!

Kom jij altijd te laat? Eén ding is zeker: met een elektrische fiets zal dit niet meer aan je fietssnelheid liggen. Zo kun je kiezen tussen modellen die 25 km/u of zelfs 45 km/u gaan. Dat is even snel als een scooter met blauw of geel kenteken. Zo win je al snel minuten aan tijd vergeleken met een normale fiets. Niet voor niks staan wij Nederlanders bekend om onze efficiëntie!

Het is gezond

Veel mensen zien een e-bike als vals spelen, omdat je minder inspanning gebruikt dan met een normale fiets. Toch blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat gebruikers van een e-bike veel meer inspanning gebruiken dan de gemiddelde fietser. Hoe komt dat? Omdat elektrische fietsers over het algemeen veel langere afstanden fietsen. Vanwege de lange actieradius kun je zelfs vaker de auto laten staan en ben je al snel gezonder bezig.

Geld besparen

OK, elektrische fietsen zijn best wel een investering. Maar toch kun je er gemakkelijk geld mee besparen wanneer je het als alternatief gebruikt voor de motor of auto. Breng jij je kids altijd met de auto naar school? Dan kost je dat op termijn veel geld aan brandstof en onderhoud. Daarom heb je tegenwoordig ook hele goede elektrische bakfietsen, zoals de Macci Load van Gazelle. Hiermee kunnen jij en je kids geheel veilig en comfortabel lange afstanden reizen.

Nu weet je exact wat de voordelen zijn van een elektrische fiets. Ga jij voor een bakfiets, een standaard model of ben je er toch nog niet over uit? Laat het hieronder weten in de comments!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond