Home » 4x je keuken een upgrade geven

4x je keuken een upgrade geven

Wil je je keuken een upgrade geven? Bijvoorbeeld omdat je huidige keuken op zich nog prima is, maar wel een keer toe is aan een frisse look?

Wil je je keuken een upgrade geven? Bijvoorbeeld omdat je huidige keuken op zich nog prima is, maar wel een keer toe is aan een frisse look? In deze blog lees je tips over het renoveren van je keuken, zodat hij er weer jaren tegenaan kan!

1. Vervang het keukenblad

Je keukenblad vervangen is een behoorlijk grote ingreep, maar wel een die je keuken een compleet andere look zal geven. Zeker als je huidige keukenblad veel slijtage vertoont. Het keukenblad wordt natuurlijk heel veel gebruikt en is dus ook het meest onderhevig aan gebruiksslijtage. Zeker wanneer er kieren of spleten in het keukenblad ontstaan kan het tijd zijn om hem te vervangen, omdat dit natuurlijk ook een plek is voor bacteriën. Deze plekken krijg je namelijk minder goed schoon.
Keukenbladen kunnen in allerlei materiaal gemaakt worden, waaronder natuursteen, beton, composiet, roestvrij staal, kunststof, massief hout en nog veel meer. Je kunt dus het materiaal kiezen dat goed bij jou en de keuken past.

2. Keukenfrontjes vervangen

Als je keuken een prima basis heeft, dan kun je de look van je keuken volledig veranderen door het vervangen van de keukenfrontjes. Het vervangen van de deur- en ladefronten kost aanzienlijk minder geld en tijd dan de volledige keuken vervangen. Sommige frontjes hoef je zelfs helemaal niet te vervangen maar kun je gewoon (zelf of laten) schilderen.
Maak het helemaal af met nieuwe greepjes op de frontjes en je keuken ziet eruit als nieuw.

3. Nieuwe apparatuur

De apparatuur in je keuken bepaalt voor een groot deel ook de look van jouw keuken. Daarnaast worden de apparaten vaak intensief gebruikt, waardoor ze na een aantal jaren ook echt wel toe zijn aan vervanging. Denk aan de oven, combimagnetron, de vaatwasser, de kookplaat en de afzuigkap.
Je kunt het natuurlijk zo gek en luxe maken als je wil. Zo zijn er tegenwoordig ovens te koop met een zelfreinigende functie: alle overgebleven etensresten worden door verhitting verbrand tot as en jij veegt dus zo je oven weer helemaal schoon.
Of een afzuigkap die ingebouwd zit in jouw kookplaat. Tegenwoordig kan er heel veel, dus kijk goed naar jullie wensen!

4. Nieuwe kraan

Je kraan wordt misschien wel het meest gebruikt in de keuken en kunnen ook een echte eyecatcher zijn. Heb je bijvoorbeeld wel eens een zwarte of gouden kraan overwogen? Qua kleur springt je kraan er dan echt uit en het staat fantastisch! Of misschien heb je altijd wel gedroomd van een Cooker. Dan is dit misschien het moment om er een aan te schaffen!

Heb jij nog de ultieme tip voor het upgraden van je keuken? Deel hem hieronder in de reacties!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond