Home » 4 tips voor een avondje écht ontspannen

4 tips voor een avondje écht ontspannen

In ons drukke bestaan is het belangrijk en fijn om af en toe eens lekker te ontspannen. Wat je dan kunt doen om lekker te ontspannen? Lees het in deze blog!

In ons drukke bestaan is het belangrijk en fijn om af en toe eens lekker te ontspannen. Werk, een gezinsleven, vrienden; alles moet je tegenwoordig in balans proberen te houden. Maar vergeet je jezelf niet? Het kan helpen om een avond in de week in te plannen voor alleen jezelf! Wat je dan kunt doen om lekker te ontspannen? Lees het in deze blog!

Spa-moment

Trakteer jezelf op een heerlijke ontspannen avond door je eigen badkamer om te toveren tot een privé-spa. Zet een rustgevend muziekje op, steek wat kaarsen aan en laat je bad lekker vollopen of laat je douche lekker stromen. Maak het extra speciaal door voor jezelf wat luxe verzorgingsproducten in huis te halen en hier lekker van te genieten. Op de Australian Bodycare website vind je bijvoorbeeld allemaal lekkere producten met Tea Tree Oil die je kunnen helpen om echt te ontspannen.

Filmavond

Hoelang is het geleden dat je ongestoord een film hebt gekeken? Precies, veel te lang waarschijnlijk! Plan daarom een avond voor jezelf in waarop je lekker relaxed een film kunt kijken. Steek in dit geval ook wat kaarsen aan en pak er een lekker zacht kleedje bij. Het kan leuk zijn om eens een film te kijken die je al een hele tijd niet hebt gezien maar altijd nog eens wilde kijken. Dit zou je normaal gesproken niet zo snel doen, maar dit kan een goede kans zijn om eens lekker nostalgisch zo’n film te kijken!

Knutselen

Het is tegenwoordig erg populair om lekker creatief bezig te zijn. Door creatief bezig te zijn zorg je er namelijk voor dat je hoofd leeg raakt. Je bent dus even alleen met hetgeen bezig wat je aan het maken bent. Je kunt erg veel kanten op; het maken van een bullet journal is erg in trek. Maar je zou ook kunnen gaan voor een Mandela-kleurboek of kijken of je het leuk vindt om iets te gaan haken. Of misschien is macramé iets voor jou! Zorg dan wel dat je niet gestoord kunt worden; creatief bezig zijn werkt alleen als je er echt de tijd voor kunt nemen.

Bon appétit

Nog zoiets waarbij je je hoofd even helemaal leeg kunt maken; lekker koken! Zoek dan een mooi recept uit en ga lekker aan de slag in de keuken. Doordat je de producten moet snijden en afwegen ben je even helemaal met het recept bezig en dit werkt heel ontspannend. Vervolgens kun je je kookkunsten zelf proeven met een lekker glas wijn en fijne muziek op de achtergrond. Bon appétit!

Extra tip: ben je van plan een avondje te ontspannen? Zet dan je telefoon uit zodat je echt helemaal geen prikkels van buitenaf hebt! Kom maar op met die digital detox!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie
  • Heerlijk om echt even een momentje voor jezelf in te plannen en te relaxen. Ik heb onlangs nog badzout gekocht voor in bad, en we zijn ook aan het kijken naar een beamer scherm om thuis op te hangen voor nog meer bioscoop gevoel 😉

    Groetjes,
    Anne

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond