Home » 3x zo neem je me-time als moeder

3x zo neem je me-time als moeder

Het moederschap is prachtig, maar soms is een goede dosis me-time geen overbodige luxe. Daarom in deze blog drie tips.

Het moederschap is prachtig, maar soms is een goede dosis me-time geen overbodige luxe. Het probleem is bij veel moeders dat het lastig blijkt om die me-time te nemen. Als je die niet heel bewust inplant, is de kans groot dat dat momentje voor jezelf er toch weer bij inschiet. Daarom in deze blog drie tips hoe je als moeder nu echt tijd voor jezelf kunt plannen en nemen!

1. Een weekend me-time

Met stip op nummer één staat deze tip. Plan een nacht, of beter nog een weekend weg. Lekker alleen als je dat heerlijk vindt, en anders samen met je partner of een vriendin. Even échte tijd voor jezelf, alleen naar het toilet, rustig genieten van je eten, een boekje of lekker Netflixen voor het slapen gaan. En wat dacht je van lekker rustig bijkomen in een sauna, een stoombad, een hamam of een lekkere massage? Klinkt hemels, of niet? Als je écht tot rust wil komen, dan is een hotel met wellness echt een aanrader. Je kunt dan tijdens je verblijf gebruik maken van deze faciliteiten. In sommige hotels bieden ze zelfs yoga (heerlijk tegen stress), body en mind therapieën en beautybehandelingen aan. Geloof me, in dit soort wellness hotels kom jij echt helemaal tot rust. En eigenlijk is één nachtje dan echt te kort, dus daarom mijn tip om áls het kan, lekker het hele weekend voor jezelf te nemen.
Wel belangrijk om jouw weekend niet vol te gaan plannen met dingen die je moet doen van jezelf. Ga gewoon vooral genieten en dingen doen die jou blij maken.
Nog een laatste tip: kijk voor een wellness hotel aan zee in Nederland. Zo kun je je bezoekjes aan het wellness center van het hotel combineren met verfrissende wandelingen aan zee. Op en tot genieten én tot rust komen, zodat je na je weekendje me-time weer helemaal opgeladen bent.

2. Me-time tijdens de slaapjes

Is jouw kind nog jong en doet hij of zij in de ochtend en/of de middag nog een slaapje? Gebruik dan die tijd om lekker even te ontspannen. Dus leg die to-do list gewoon eens aan de kant! Ga juist niet in die tijd de badkamer of de keuken poetsen, maar gooi gewoon je benen eens omhoog en doe wat jou ontspanning geeft. Lekker bellen met een vriendin, een stukje lezen in een goed boek of leuk tijdschrift, een aflevering van je favoriete Netflix serie kijken: allemaal prima! Zolang jij maar even je momentje neemt, al is het maar een uurtje.

3. Goed genoeg is perfect

Wij moeders willen graag alles perfect doen. Veel moeders willen alles tot in de puntjes regelen, maar wat als we dat eens een beetje loslaten? Neem even wat gas terug en bedenk: goed genoeg is perfect. Dat levert jou zeker weten een hoop tijd voor jezelf op.
Krijg je schuldgevoelens als je even niet met het huishouden of je kinderen bezig bent? Die gevoelens blokkeren is lastig, maar je kunt ze wel accepteren. Ze mogen er zijn, maar handel er niet naar en bedenk dat iedereen er baat bij heeft dat jij je goed voelt en lekker in je vel zit.

Maak jij tijd voor jezelf? En hoe pak jij dat aan? Laat het me hieronder weten!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond