Home » 3x Ik wou dat ik een elektrische fiets had

3x Ik wou dat ik een elektrische fiets had

Als ik als kind geen zin meer had om te lopen, wenste ik altijd dat het klikken van mijn hielen me op de plaats van bestemming bracht. Net als in de film (The Wizard of Oz). Omdat ook mijn wensen met de tijd meegaan, wens ik tegenwoordig dat ik een elektrische fiets had. Allereerst is de fiets natuurlijk van zichzelf al veel duurzamer dan de auto, maar een elektrische mamafiets heeft ook weer zo zijn voordelen voor mij ten op zichte van mijn normale mamafiets.

Elektrische fiets kopen

Het is een aanschaf waar je zoveel plezier aan hebt, maar omdat het zo’n grote uitgave is wil ik wel zeker weten dat je kwaliteit koopt én een fiets dat past bij mij en mijn wensen. Online zag ik dat 12GO Biking niet alleen een website met veel keuze voor een elektrische fiets heeft, maar ook een uitgebreide testbaan met een bruggetje, tunnel en verkeersdrempel speciaal voor elektrische fietsen in hun winkel.

Daar ben ik nog niet geweest. Ik maakte ooit eens een testrondje op de elektrische fiets van een collega en sindsdien zijn er dus momenten dat ik wenste dat ik er op weg kon tuffen. Dit zijn ze:

Haasten naar school

Hoe vaak ik het me ook voorneem het eens anders te doen, elke week is het weer een keer stressen om op tijd op school te zijn. Te genant als je met klotsende okels het schoolplein opstuift terwijl de andere ouders juist alweer de andere kant op gaan. Ik noem het de schoolwalk of shame. In zulke situaties moet ik altijd weer aan die magische schoenen van Dorothy denken, maar dan de zero’s versie. Met de fiets ben je hier sneller dan met de auto op school en met een elektrische fiets nóg sneller.

Fietsen met het gezin

De Man fietst graag en laat zoveel mogelijk de auto staan. Niet alleen woon- werkverkeer, maar bijvoorbeeld ook gerust naar vrienden 15 km verderop. Het zal je vast niet verbazen dat hij ook graag met het gezin een blokje om fietst. Ik ook hoor! Maar wat heb ik tijdens onze fietsrondjes vaak gewenst dat ik sneller kon fietsen. Net zo snel als hij. Leuk voor hem en leuker voor mij.

Fietsen op vakantie

We gaan graag met het gezin op vakantie in Nederland. We hoeven dan niet ver te rijden en Nederland heeft zulke mooie plekken en natuur, daar raken we nog lang niet op uitgekeken. Tijdens deze vakanties lijkt het me altijd heel tof om ook per fiets de omgeving te verkennen door een mooie fietsroute af te leggen bijvoorbeeld. Je komt toch op andere plekken en bekijkt het allemaal vanuit een ander oogpunt. Op een elektrische fiets lijkt me dat een stuk comfortabeler door de trapondersteuning.

Wens om een elektrische fiets

Een elektrische fiets is beter voor het milieu dan de auto, je bent een stuk sneller én wat mij betreft is het fietsen ook echt veel comfortabeler. Als moeder zijn er daarom echt wat momenten dat ik wenste dat ik een e-bike had.

 

Heb jij een elektrische fiets of weleens overwogen om aan te schaffen?

 

Foto van elektrische fiets op de Veluwe van DutchScenery via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond