Home » 3 tips voor meer geluk en blijheid in het moederschap

3 tips voor meer geluk en blijheid in het moederschap

Er zijn enkele manieren waarop je lekkerder in je vel kan komen te zitten en meer blijheid uit het moederschap kunt halen. We hebben tips.

Kijk jij soms ook vol afgunst naar andere moeders? Zij waarbij het soms zo makkelijk lijkt te gaan? Altijd met een lach op hun gezicht en de situaties aan lijken te pakken zoals in ieder pedagogisch boekje staat beschreven? Dit terwijl jij soms dagen kent waarop je liever helemaal niet uit bed komt en met een schreeuwende peuter onder je arm naar huis strompelt. Het is helemaal niet erg om je soms overweldigd te voelen. Geloof ons, dat heeft iedere moeder weleens. Ook de moeders waar jij soms met verbazing naar zit te kijken. Wel zijn er enkele manieren waarop je lekkerder in je vel kan komen te zitten en zo meer geluk en blijheid uit het moederschap kunt halen. We zetten 3 tips op een rijtje.

1. Doe eens een stapje terug 

In Amerika is er grootschalig onderzoek gedaan naar de zogenaamde mommy burn-out. Inmiddels is dit een bekend fenomeen. Moeders die burn-out gerelateerde klachten hebben gekregen doordat ze simpelweg oververmoeid en ‘overwerkt’ zijn. Besef je goed dat je in het moederschap vrijwel nooit pauze hebt. Zowel dag als nacht sta je voor de volle honderd procent aan. Het is dan ook niet vreemd als dit je soms opbreekt. 

Doe daarom regelmatig een stapje terug. Kies er bijvoorbeeld voor om minimaal één dag in de week een rustdagje te plannen. Kinderen naar opa en oma of de opvang en jij de hele dag op de bank met de verzorgingsproducten van Beauty Plaza, een goede serie, wat lekkers of gewoon lekker in bed om bij te slapen. Dat maakt je echt geen slechte moeder. Als jij wat vaker de tijd neemt voor jezelf, zal je juist een veel gezelligere moeder worden. Daar profiteren de kinderen dan weer van. 

2. Kinderen zijn de spiegel van jezelf 


Besef goed dat je kinderen je altijd een spiegel zullen voorhouden. Denk dus zeker niet dat jouw kinderen altijd een stuk minder goed luisteren dan die van de ‘blije mama’s’ in de speeltuin, maar ga eens na hoe jij je voelt. Ben jij misschien al gefrustreerd je bed uitgestapt? Heb je een kort lontje en zit je niet lekker in je vel? Dan zullen je kinderen hier onbewust ook naar gaan reageren. Jullie versterken elkaars emoties. Daarom is het belangrijk om even afstand te nemen van je gevoel, goed te kijken naar wat je nodig hebt om tot rust te komen en weer verder te gaan. 

3. Ga sporten 


Plan niet alleen maar momenten waarop je rustig op de bank kan gaan zitten, maar begin ook met extra bewegen. Het is een feit dat je tijdens het sporten verschillende gelukshormonen aanmaakt en beter in staat bent om stress te reguleren. Bovendien geeft het meer energie én een momentje voor jezelf. Spreek daarom met je partner of een oppas af welke momenten je graag wilt gaan sporten, zodat je dit op regelmatige basis kunt blijven doen. De eerste keer denk je waarschijnlijk alleen maar: wáár ben ik aan begonnen?! Maar na enkele keren wil je al niet meer terug. ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond