Home » 3 Tips voor een kindvriendelijke tuin

3 Tips voor een kindvriendelijke tuin

Het voorjaar is in aantocht, de perfecte tijd om je tuin klaar te maken! Zodat wanneer het straks mooi weer is, jij heerlijk kunt genieten in je mooie tuin. Zeker met kinderen is een tuin erg fijn, dan kunnen ze lekker buiten spelen! In dit artikel deel ik 3 tips met je hoe je een tuin kindvriendelijk maakt, lees je mee?

Kunstgras

Het is aan te raden om kunstgras te nemen in je tuin. Online kun je gemakkelijk goedkoop kunstgras bestellen of een sample aanvragen, zodat je kunt kiezen wat bij jullie tuin past. Naast dat het onderhoudsvriendelijk en duurzaam is, is het ook nog eens ideaal met kinderen:

  • Kunstgras verkleurd niet, dus het spelen kan geen bruine plekken veroorzaken. Je gazon blijft altijd fris van kleur!
  • Kunstgras is zacht om op te spelen.
  • Kunstgras droogt snel op na regen, waardoor je kinderen na een zomerse bui snel weer buiten kunnen spelen.

Lees ook: Spelen met water in de tuin of op je balkon

Zorg voor speelmogelijkheden

Naast een grasveld om op te spelen, zijn andere speelmogelijkheden ook aan te raden. Denk dan aan een speelhuisje, speeltoestel met een schommel, een watertafel of een zandbak. Je kunt dit zo groot maken als je zelf wilt, kijk wat er mogelijk is! Rond het voorjaar zijn dit soort dingen ook vaak in de aanbieding, wacht daar dus even op. Dat scheelt weer geld!

Spelen en leren!

Wist je dat kinderen erg veel kunnen leren van een tuin? Maak bijvoorbeeld samen een moestuin. Het is natuurlijk super leuk om samen bezig te zijn en de groei van groente en fruit te zien. Ook wanneer je kinderen moeilijke eters zijn, kun je ze zo bewuster maken van groente en fruit. Daarnaast kun je kinderen veel leren over insecten in de tuin. Ga samen vogels kijken en plant speciale planten voor een eigen vlindertuin.

Hoe ziet jouw tuin eruit?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond