Home » 3 tactieken om je kind zindelijk te krijgen

3 tactieken om je kind zindelijk te krijgen

Niet ieder kind wordt namelijk van zelf zindelijk. Er zijn verschillende tactieken die je zou kunnen gebruiken om jouw kind te helpen met zindelijk krijgen.

Is je kind op de leeftijd waarop zindelijk zijn belangrijk is? Dan is het van belang dat je de juiste tactiek kiest. Niet ieder kind wordt namelijk van zelf zindelijk. Er zijn verschillende tactieken die je zou kunnen gebruiken om jouw kind te helpen met zindelijk krijgen. Ben je benieuwd naar de verschillende tactieken? Blijf dan vooral even verder lezen. Hieronder worden namelijk drie tactieken toegelicht die jij zou kunnen gebruiken.

Op tijd wekken

De eerste tactiek wordt eigenlijk het meest gebruikt door ouders om het kind zindelijk te maken. Voor veel kinderen werkt deze tactiek ook echt, maar toch zijn er kinderen die er alsnog moeite mee hebben. De eerste tactiek houdt in dat je het kind op tijd zelf gaat wekken zodat het kind naar het toilet kan om te plassen.

Het is daarbij belangrijk om van tevoren dit met het kind te bespreken. Maak dus duidelijk wat er gaat gebeuren. Het werkt het beste als je kiest voor hetzelfde tijdstip elke dag. Laat het kind rustig wakker worden en vertel dat het kind naar het toilet moet om te plassen. Het is wel van belang dat het kind er bewust van is wat er gaat gebeuren, dus zorg ervoor dat het kind echt wakker is.

Plaswekkers

Indien de eerste tactiek niet helemaal werkt, kan je overgaan op een plaswekker training. Een plaswekker training blijkt voor veel kinderen de juiste oplossing te zijn. Er zijn verschillende plaswekkers, maar het principe is hetzelfde. Er is een ontvanger en een zender. De plaswekker is een alarm dat afgaat als er urineverlies is.

Het urineverlies wordt gedetecteerd door bijvoorbeeld plasbroekjes of bedmatjes. Daar zitten namelijk sensoren in die dat oppikken. Als er urineverlies is, gaat er dus een alarm af en wordt het kind wakker. Zo weet het kind in ieder geval dat hij of zij naar het toilet moet. Leg nieuwe plasbroekjes neer in het toilet, zodat het kind een nieuw plasbroekje aan kan trekken. Dat is wel zo fijn voor de hygiëne van het kind.

Medicijnen

Verder zou je wellicht gebruik kunnen maken van medicijnen tegen bedplassen. Het eerste medicijn wordt echter gebruikt als een ondersteuning tijdens het proces. Er wordt door het medicijn namelijk minder urine aangemaakt waardoor het kind minder snel in bed plast. Veel ouders geven dit medicijn als het kind bijvoorbeeld een logeerpartij heeft zodat er geen klein ongelukje gebeurt.

Het andere medicijn zorgt ervoor dat de blaas groter wordt. Hierdoor kan er meer urine worden vastgehouden. Daardoor wordt de kans op bedplassen aanzienlijk verminderd, maar het kan natuurlijk ook niet voldoende zijn. Het is belangrijk om daar rekening mee te houden als je kiest voor medicijnen.



••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 



Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond