Home » 12 vragen over mij als blogger; de “ik als blogger” tag

12 vragen over mij als blogger; de “ik als blogger” tag

Tags; ik weet nog niet wat ik van ze moet vinden. Is het blogvulling als je even niet weet wat je moet schrijven? Of is het eigenlijk juist leuk om vragen die iemand anders (meestal) heeft bedacht, te beantwoorden? Mijn probleem met tags is dat ik van elke tag die ik tegenkom niet alle vragen leuk vind. Sommige vind ik zelfs ronduit suf. Uit mezelf zal ik daardoor niet snel een tag plaatsen, maar kennelijk vind ik het stiekem toch wel leuk als ik getagd word voor een tag.

Zo werd ik laatst genomineerd voor de Liebster Award, wat ik geweldig vond. En nu ben ik door Josan van Goodgirlscompany getagd voor een blogger tag. Één van de weinige tags die ik zelf ook lees bij anderen trouwens. Josan is een moeder van drie prachtige meiden. Scherp van tong en niet bang om iemand digitaal voor het hoofd te stoten. Ik heb Josan één keer mogen ontmoeten omdat ze me aanzag voor iemand anders. Kippigheid hebben we in elk geval gemeen.

Ik als blogger

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?

Uit het dagelijks leven. Van de kinderen, mijn eigen gedachtes en gevoelens. Gesprekken met vriendinnen. Waar mijn oog op valt als ik onderweg ben. Het dagelijks leven dus.

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?

Niks speciaals. Waar ik trek in heb en natuurlijk ook echt in huis heb.

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?

Mijn blog bestaat nu een half jaar. Dus ik ben zelf eigenlijk ook wel benieuwd, maar mij kennende zal dat last minute zijn. Ik presteer goed onder druk. 😉

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?

De lastigste vraag van deze tag, die ik ook als allerlaatste heb beantwoord. Na lang nadenken; Ik vind het belachelijk leuk dat er mensen zijn die mijn schrijfstijl waarderen en die graag mijn hersenspinsels lezen. Dat ontdekken vond en vind ik erg waardevol.

online

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

Als de kinderen op bed liggen is ideaal. Het fijnst vind ik het om mijn wekker zo rond half 5, 5uur te zetten en nog anderhalf uur te bloggen voordat ik aan het werk moet. Kopje thee erbij en knallen! Dan voel ik me ook het minst schuldig. Voor mijn gevoel doe ik dan niemand tekort. De kinderen, inclusief de boyfriend, liggen dan lekker te slapen en missen mij niet.

Toen ik een half jaar geleden begon was het wel anders. Elke vrije minuut ging bijna op aan het bloggen. Ik vond het zo leuk, kreeg er een hoop energie van, blogde elke dag en was niet te stuiten. Je kunt je wel voorstellen dat het de tijd met het gezin niet ten goede kwam. Daar heb ik nu een betere balans in gevonden.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?

Betere stukken schrijven staat op nummer 1. Met beter bedoel ik ook met minder fouten. Ik besteed daar al veel aandacht aan, maar sommige grammaticale regels zijn nog geen tweede natuur. Mijn volgende wens is betere en mooiere foto’s maken. Voor beide zou ik wel een cursus willen volgen.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Een kort en krachtige nee! Anders zou ik hem namelijk niet publiceren.

Heb jij veel contact met collega bloggers?

Ik zit in een appgroepje met 6 andere mamabloggers en met hun heb ik dagelijks contact. Deze contacten ervaar ik als erg fijn. We delen bijna lief en leed met elkaar. Op twee na heb ik deze meiden inmiddels ook ontmoet.

Wat voor muziek of welke tv-zender heb je het liefst aan onder het bloggen?

Het liefst geen muziek. Al staat nu wel Eefje de Visser op. Je kunt niet altijd je zin doordrijven hé?! De televisie mag dan wel weer aanstaan. Geen voorkeur voor een tv zender, een leuke comedy of een NCIS achtige serie is leuk. In elk geval geen Game of Thrones. Die wil ik met volle aandacht kijken.

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?

De dagen dat ik meerdere blogs achter elkaar schrijf, zijn zeldzaam. Ik schrijf vaak de avond ervoor, of de ochtend van publicatie zelf.

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?

Ik ben geen schrijfster. Wel vind ik het erg leuk om mijn gedachten en gevoelens te delen op mijn blog. Over een gemiddelde blog doe ik daarom gerust een paar uurtjes. Maar soms, heel soms, stroomt het eruit en ben ik met drie kwartier klaar. Dat zijn meestal ook de blogs die ik persoonlijk het mooist vind. Het onderwerp raakt me dan vaak nog net iets meer dan anders. Toen wij op stedentrip waren naar Barcelona zonder kinderen heb ik de kinderen nagenoeg niet gemist. Althans dat dacht ik. En na het knippen van mijn haar, moest ik natuurlijk een paar woordjes wijden aan mijn kortpittige kapsel.

Waarom zou iemand een blog moeten starten?

Elk reden dat iemand heeft, vind ik legitiem. Ik trek dan de lijn door naar “regulier” werk. Als je een baan kiest omdat je daar gelukkig van wordt en het is je roeping, of omdat je denkt dat je daar veel geld mee kunt verdienen of gewoon omdat de rekeningen betaald moeten worden vind ik allemaal prima. Het mag voor een ander niets uitmaken. Een blog heeft wat mij betreft echt geen aparte status, dat je dat bijvoorbeeld alleen maar mag beginnen als schrijven je passie is of iets in die geest. Vind ik zelfs dikke onzin. Wel word ik zelf erg blij van mensen die hun werk of hobby met passie doen. En geldt dat eigenlijk niet voor iedereen?!

 

Deze tag is trouwens bedacht door Patricia.  Ik ben heel erg benieuwd naar hoe Judith, Marjo en Cassandra deze tag invullen.

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond