Home » 10x onmisbare items voor je eigen kantoor

10x onmisbare items voor je eigen kantoor

Op je eigen kantoor heb je natuurlijk een aantal spullen nodig om te kunnen werken. in dit blog bespreken we 10x items voor je eigen kantoor.

Op je eigen kantoor heb je natuurlijk een aantal spullen nodig om te kunnen werken. Je hebt een plek nodig om je computer neer te zetten, een stoel om in te zitten en een plek om je spullen neer te leggen. Je hebt misschien ook andere spullen nodig, afhankelijk van hoe je werkt. In dit blog bespreken we 10x onmisbare items voor je eigen kantoor.

1. Een computer of laptop

Om te beginnen zullen er weinig mensen zijn die een eigen kantoor kunnen hebben zonder een laptop of computer. Online werken is tegenwoordig de standaard, al is het maar voor je communicatie met klanten en je boekhouding. Maar ook een website is tegenwoordig eigenlijk onmisbaar.

2. Een goede bureaustoel

Als je veel op je eigen kantoor werkt, is een goede bureaustoel echt belangrijk. Wellicht kom je in de verleiding om een budget stoel te kopen, maar geloof me; als je daar elke dag op zit te werken, ga je je rug echt voelen. Investeer dus in een degelijke bureaustoel, daar zul je lang plezier van hebben.

3. Een (verstelbaar) bureau

Ik heb zelf een verstelbaar bureau en ik kan je vertellen dat dat écht ideaal is. Je kunt hem zelf instellen op de juiste hoogte én je kunt zittend werken afwisselen met staand werken. Heel gezond én je wordt er ook nog eens productiever door.
Bij onder andere Ikea vind je goed betaalbare bureaus die verstelbaar zijn (zowel handmatig als elektrisch).

4. Ordners

Heb je nog redelijk veel papierwerk? Zorg dan voor ordners. Een ordner is een map waar je op een praktische manier je bladen in kunt bewaren. Zelf gebruik ik ordners voor mijn rekeningen en andere administratie. Wat overigens ook ideaal is, is om het gebruik van een ordner nog praktischer te maken door middel van tabbladen. Zo kun je gemakkelijk terugvinden waar je naar op zoek bent.

5. Een planner

Ieder jaar koop ik een planner; voor mij echt onmisbaar. Er zijn ook veel mensen die hun agenda tegenwoordig volledig digitaal beheren, maar voor mijn werk vind ik een papieren planner echt veel overzichtelijker. Zelf ben ik enorm fan van de Structuurjunkie planner die ik al jaren heb.

6. Post-its

Een kruisje op je hand, een krabbeltje ergens in je agenda of een alert in je agenda: allemaal mogelijkheden om jezelf aan iets te herinneren. Zelf gebruik ik nog altijd post-its. Lekker ouderwets, maar hey, als het werkt: why not?! Ik vind het gewoon handig dat ik ze precies kan plakken waar ik wil: de ene keer op mijn beeldscherm, de andere keer op mijn agenda en dan weer op mijn autosleutels (voor als ik iets mee naar huis moet nemen). Super handig!

7. Pen en potloden

Tsja, als je een planner/agenda hebt, zijn pennen en potloden natuurlijk ook wel handig om te hebben. Ik gebruik zelf altijd de uitwisbare pennen. Ik heb er namelijk een hekel aan om dingen door te strepen omdat ik een foutje heb gemaakt tijdens het schrijven: dat ziet er altijd zo rommelig uit. Door uitwisbare pennen te gebruiken kun je gemakkelijk je foutje herstellen, zonder krassen.

8. Een printer

Een paar jaar geleden heb ik mijn printer de deur uit gedaan, maar man, wat heb ik daar spijt van! Hoe vaak ik mijn man niet moet vragen om even iets te printen op het werk… Stiekem moet ik best regelmatig een printje maken, dus als dat voor jou ook geldt dan is een printer zeker een aanrader om op je kantoor te zetten.

9. Foto / inspirerende afbeelding

Een beetje gezelligheid op kantoor kan geen kwaad. Voor de een is een foto van het gezin of een huisdier onmisbaar, maar ik heb liever een mooie, inspirerende afbeelding. Zo heb ik een prachtige foto hangen van een natuurgebied.

10. Een plant

Wat is een kantoor zonder plant… Ik ben echt een plantenmens, dus een plant kan absoluut niet ontbreken in mijn kantoor. Wel een plant die je maar eens in de week water hoeft te geven, want ik moet er natuurlijk niet teveel werk aan hebben.
Behalve dat een plant op je kantoor sfeervol is, is het ook goed voor de zuivering van de lucht.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond