Home » 10 kilo afvallen, hoe doe je dat?! | WW#5

10 kilo afvallen, hoe doe je dat?! | WW#5

Fit Bit

De eerste 10 kilo afvallen is me gelukt. Hoe jij het moet doen kan ik je helaas niet vertellen. Was dat maar waar. Wel hoe ik het gedaan heb. Tien en een halve kilo is eigenlijk best wel heel veel, maar een enorme hooladijee stemming is er niet echt. Ik ben er namelijk nog lang niet. Voor een gezond BMI moeten er nog 15 kilo’s af en de motivatie kakt wat in. Ik voel me lekker. Mijn net 6 maanden zwangere buik is gereduceerd tot wat lijkt op een prille zwangerschap. En de zwangerschapskleding kan na 7 maanden eindelijk weer weg en oja die tevredenheid hè, hij loert. Zorgen voor de dag van morgen. Voor nu kijk ik terug naar de afgelopen weken. Wat heb ik moeten doen en laten om die 10 kilo af te kunnen vallen?

10 kilo afvallen met Weight Watchers; het is me gelukt

Lees ook: Ik ben er klaar mee! Het is genoeg. Basta! | WW#1

Lekker normaal

Als eerste koos ik natuurlijk voor een methode dat bij mij past én die ik vol kan houden. Geen crashdieet voor mij. Een ijzeren discipline heb je daarvoor nodig en die heb ik gewoon niet. Anders was het nooit zo ver gekomen. Als je de helft van de discipline die je nodig hebt voor zo’n dieet in je dagelijks leven stopt, hoef je nooit meer op dieet. Dat is mijn mening. Ik ben ook een tikje lui, dus speciale recepten moeten koken is ook niet aan mij besteed. Ik wil gewoon lekker normaal mijn aardappelen, rijst, pasta en brood blijven eten. Heerlijk! Dus het werd de Weight Watchers. Mee eten met de pot, wel letten op porties en ruimte voor een wijntje en wat lekkers.

Ik heb mezelf niets hoeven ontzeggen. Simpelweg omdat “alles” mag. Wel koos ik er voor om heel veel niet te nemen natuurlijk. De punten waren het me niet waard. Tuurlijk, je neemt jezelf psychisch een beetje in de maling, maar het werkt wel! Iets wat niet mag, is domweg aantrekkelijker.

Fitbit(ch)

Ook zonder te sporten val je met het programma af. Ik ben alleen ergens door bezeten geraakt ofzo. Geen idee hoe of wat, maar ik geniet echt van het sporten. Paar keer per week hardlopen, elke dag traplopen naar de 5e verdieping en Zumba met de buurvrouwen. Ik like het!

Fit Bit

Aan de liefste Lieverd vroeg ik een Fitbit voor mijn verjaardag. Het ding stimuleert me echt enorm om een stapje extra te doen. Helemaal makkelijk dat hij gewoon synchroniseert met de Weight Watchers app en mijn beweging meteen omzet in Active Points. En hij kan nog zoveel meer. Ik ben totaal niet van de gadgets, maar hier ben ik zo ontzettend blij mee.

Lees ook: Zo ging mijn eerste week Weight Watchers | WW#2

Wie zoet is…

Exit alle snoep? Hell no! Een reep Tony kan ik wel vergeten, want 19 punten op een dagbudget van 36 punten is veel te veel en mij de moeite niet waard. Een blokje dan? Haha! Grapjas. Ook hier weer; als ik het daar bij kon houden, was het nooit zover gekomen. Als tussendoortje neem ik maar fruit, groente, soepstengels, maiswafels of rijstwafels. Lekker wild, ik weet het. Oja en toch wel chocolade, winegums en chippies. Van de Weight Watchers wel. Net echt! Serieus, het meeste is super lekker. En duur(der) helaas.

Weight Watchers snoep
Sommige smaken zijn echt heerlijk en ideaal dat de punten al op de verpakking worden vermeld.

Lees ook: Help! Ik ben aangekomen | WW#4

10 kilo afvallen; het geheim van de smid

Klinkt best makkelijk als ik het zo teruglees, maar ik heb echt moeilijke momenten gehad. Op gewicht blijven op vakantie is nog wel het lastigste. Dan kon ik alleen maar aan eten denken en at ik 6 rijstwafels achter elkaar in plaats van 2. Ik noem maar wat. Ook moet ik er voor waken dat het willen sporten geen obsessie word. Kan best chagerijnig worden als ik niet kan gaan. Dat Mila ongewild veel meekrijgt van op de weegschaal gaan en mijn eten afwegen doet me ook wat. Aan de andere kant gun ik mezelf ook een gezond lichaam waar ik trots op ben.

Een gezond eetpatroon, sporten en op z’n tijd wat lekkers is mijn geheim gebleken. Goh, wat verrassend…••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
 • Knap hoor.
  Ik zat op – 18. Voelde me beter…. ging iets minder opletten en bleef stabiel.
  Toen ging ik vijf weken in een vijfsterrenhotel wonen…
  Bijna twee er terug bij.
  Ik moet 24 kilo afvallen voor een goed BMI.
  En ja. Met zoveel kledingmaten minder en door je goed te voelen is de motivatie wat minder…
  Maar ik wílde sowieso die twéé kilo er terug af.
  Nu dus op vakantie en ik heb geen weegschaal bij. Ik vind het best spannend. Hoop dat ze er af zijn straks…
  Succes met de volgende 15.

 • Omgggg wat goed zeg.
  Wat snel gegaan ook.
  En ik ben jaloerssss op de fitbit. Zit al maanden naar ze te loeren maar echt aanschaffen heb ik nog niet gedaan.
  Trouwens misschien wel leuk voor jou ook.
  Actify website.
  Kan je je in jouw geval je fitbit mee koppelen. En elke week moet je stap doelen halen. Verdien je korting kaartjes mee. Pathé, Blijdorp, en nog meer.
  Echt leuk. Houdt voor mij de motivatie ook wel vast.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond