Home » Waarom ik 1 op 1 tijd met mijn kinderen zo belangrijk vind (en waarom het er te weinig van komt)

Waarom ik 1 op 1 tijd met mijn kinderen zo belangrijk vind (en waarom het er te weinig van komt)

Vijf minuten voor we vanmorgen de deur uitstapten nam ik een besluit: Als de oudste 2 op school gedropt zijn, gaan Sem en ik naar de dierentuin. Ik gris onze pasjes bij elkaar en gooi die met een appel en een luier in een tas. Klaar! De rest kopen we onderweg. Een uur later stappen we met fiets en al de metro in voor een paar uurtjes 1 op 1 moeder-zoon-tijd. Ik heb er zin in!

Kletskous

En Sem ook. Hij kletst honderduit en ik geniet. Gezien de vertederende blikken om me heen, ik niet alleen. Meneer vertelt en vertelt en vertelt. Ik luister en herhaal alles wat hij zegt (Héél belangrijk! Anders denkt hij dat je niet luistert of hem niet begrijpt). Zoals altijd neem ik mezelf voor om dit soort dingen veel vaker te doen. Spontane uitjes zijn de beste!

Lees ook: Ik ging op stap met 3 kinderen en dit gebeurde er…

Meer aandacht voor elkaar

Ik merk dat tijdens mijn uitstapjes met één van de kinderen afzonderlijk de gesprekken een stuk fijner zijn. Ik hoef mijn aandacht niet te verdelen en kan beter luisteren. Ook andersom. Het lijkt wel of ik zelfs minder hoef te waarschuwen. Dat gaat lekker zo! En weer beloof ik mezelf dat ik snel een date met één van de andere twee inplan. Bas denk ik eerst.

1 op 1 tijd met kind

Mila en ik gaan vaker alleen op stap. Of het nu naar de dierentuin, een film of een event voor mijn blog is, deze tijd alleen met één van mijn kinderen is heel fijn. Ik zie en merk dat ook zij dit waarderen.

Lees ook: Kinderfeestje in dierentuin Blijdorp

Naar de dierentuin

Eenmaal in de dierentuin gaan we op zoek naar de dieren. Het blijkt toch wel erg koud en ondanks zijn winterjas heeft Sem het koud. Dat komt de sfeer niet ten goede. Uiteindelijk belandden we met warme thee in de binnenspeeltuin. De plek waar ik uit principe nooit heen wil als we naar de dierentuin gaan, maar wat heb je aan principes als je kind het koud heeft…

Verwachtingen versus de werkelijkheid

Mijn verwachting van onze ochtend samen was heel anders. Ik zag ons al, genietend van alle dieren, struinen door de dierentuin. In werkelijkheid moesten we hard ons best doen om wat dieren te zien, was het koud en blijft het ook gewoon een kind van twee. En zo gaat het vaker als ik een uitje plan met één van de kinderen alleen. Mijn verwachting is niet altijd in sync met de realiteit.

Zo kan ik me herinneren dat ik naar het theater wilde met Bas. Onderweg naar Buurman en Buurman heb ik telefonisch een ticket moeten bijboeken voor Mila die niet zoveel voelde voor het concept moeder-zoon-tijd.

Spontane uitjes

En zo komt het denk ik dat ik minder vaak naar mijn zin een uitstapje met de kinderen afzonderlijk plan. Wél trek ik zo nu en dan een spontaan plan. Gelukkig zijn die de beste! Want Sem… die vertelde later heel enthousiast hoe leuk het was geweest.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond