Home » 10 weken lang 1 kilo per week afvallen

10 weken lang 1 kilo per week afvallen

1 kilo per week afvallen

Er zijn meerdere wegen die naar de spreekwoordelijke knop leiden. Ik nam een omweg, maar ben er. Héhé! Met goede voornemens, een flinke dosis motivatie en een hartgrondige hekel aan mijn spiegelbeeld ben ik van start gegaan. Tien kilo wil ik kwijt. Weer kwijt ja. Ze hebben me namelijk weer gevonden. Tien kilo in tien weken. 1 kilo per week afvallen moet lukken. Ik ben nu twee weken bezig en deel graag even hoe het gaat.

Week 1: Jarig!

Als je wacht op het juiste moment om te beginnen, kun je heel lang wachten. Er is altijd wel iets. Dus ondanks dat mijn verjaardag die week was, ging de rem er op. En af. En er weer op. Ik moest er duidelijk nog even inkomen.

Lees ook: Waarom het mij niet lukt om op gewicht te blijven

Ik heb een leidraad nodig om af te vallen

Ik weet heus wel dat minder eten en meer bewegen de oplossing is. Maar dat is te vaag voor mij. Ik moet bij de hand genomen en geleid worden. Met Weight Watchers ging het hartstikke goed. Dat wilde ik opnieuw doen, maar wekelijks een cursus bezoeken past nu gewoon even niet.

Calorieën tellen met My Fitness Pal

Gelukkig is er ook een online cursus. Alleen die kost €22,00. Vind ik op zich niet erg, maar een collega wees mij op My Fitness Pal. Gratis! En hiermee kun je ook een eetdagboek bijhouden. In plaats van punten bijhouden, tel ik nu calorieën. En ik moet zeggen dat dat wel bevalt.

Resultaat week 1

En toch is het qua afvallen geen beste week geweest. Ik heb veel laten staan, maar mijn verjaardag heb ik goed gevierd. Dat was te merken. In plaats van afvallen, kwam ik aan.

Sporten: Nee

Start gewicht: 84,3
Resultaat week 1: + 0,1 kg
Gewicht nu: 84,4

Lees ook: 10 kilo afvallen, hoe doe je dat?! | WW#5

Week 2: En weer door…

Ondanks het teleurstellende resultaat van de eerste week liet ik me niet uit het veld slaan. Bijna moeiteloos liet ik heel veel staan. Soms had ik het moeilijk. Ik snoepte 1 pepermuntje op mijn werk. En dan nog 1. Nog 1. Nog 1. En nog veel te veel meer.

Elke dag brood

Ik eet minder brood. Twee sneetjes elke morgen. Ik hou van brood! En in de middag een salade of twee sneetjes. De croissantjes met ham-kaas maar even niet. Maar die komen er wel. Mila wil een gezinsfeestje houden zondag. Met slingers (waarom ook niet), lekker ontbijtje (met croissants) en met z’n allen een film kijken.

Mijn ontbijtje, zonder croissants, was lekker, maar niet zo lekker als het had kunnen zijn. Ik ben blij met mezelf. Later die middag kan ik toch twee marshmallows niet weerstaan. Twee? Dat is toch niks. Uhm, jawel hoor. Dit waren mega mega marshmallows voor op de bbq. Heerlâk!

Zeg maar nee, dan krijg je er twee

1 kilo per week afvallen Resultaat week 2

Dus ook week twee is niet gladjes verlopen. En toch is het wel een week zoals het zou moeten zijn. Heel veel nee en een enkele keer ja. Die kilo per week afvallen is gelukt. Ik heb zelfs voor de eerste week goedgemaakt.

Sporten: 1x Hardlopen

Start gewicht 84,3 kg
Resultaat week 2: – 2,4 kg
Gewicht nu 82,0 kg
Totaal afgevallen: 2,3 kg••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond